Leírás
PREMIUM® VITE SG
Vitis Vinifera-ból kivont borászati alkalmazásra szánt magas oldhatóságú tannin keverék
Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localita Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.
Összetétel:
Granulált termék, amely a szőlőnövény különböző részeiből kivont tanninfrakciók keveréke: a levél, a fürtkocsány, az érett szőlőmagvak és a szőlőhéj tanninjait foglalja magában. Egyedülálló tulajdonságainak köszönhetően kifejezetten borászati célra alkalmazandó.
Tulajdonságai:
A PREMIUM® VITE SG a szőlőnövény részeinek figyelmes, több éven át tartó szelekciós munkájának az eredménye. Összetételében megjelenik a szőlőhéjból, a szőlőlevelekből, az érett magvakból valamint az érett fürtök kocsányából extrahált tanninok értékes egyensúlyi hatékonysága és organoleptikai együtthatása amely nem zavarja a bor eredeti ízprofilját.
A PREMIUM® VITE SG hosszabb élettartamot és jó ellenállóságot biztosít a bornak az oxidációval szemben. A kezelt tétel komplexebb és frissebb érzettel gazdagodik.
A PREMIUM® VITE SG meglehetősen jó reaktivitással rendelkezik a fehérjékkel szemben ezért hozzájárul a bor tisztulásához és stabilizálódásához is.
A készítmény magába foglal kondenzált és ellág típusú szőlőnövény eredetű összetevőket, ezért érzékszervileg lágysággal járul hozzá a bor struktúrájához, ugyanakkor nem befolyásolja annak illatát.
A PREMIUM® VITE SG az előállítása során alkalmazott „instantenizációs eljárásnak” köszönhetően könnyen oldhatóvá válik hideg vízben is, azonban megőrzi eredeti organoleptikai minőségét!
Használata:
A PREMIUM® VITE SG használható fehér- és vörösborok, valamint párlatok esetében is. Alkalmazása lehetséges már az alkoholos erjedés befejeztével, akár a derítés alatt vagy a töltés előtti véglegesítéskor. Antioxidáns hatásának köszönhetően védelmet nyújt a bor redox stabilitásnak lehetővé téve a legkülönbözőbb kén-dioxid tartalmú borkészítési fázisok alatti alkalmazását.
A PREMIUM® VITE SG használatakor tartsuk be az érvényben lévő vonatkozó rendelkezéseket.
Alkalmazása: dózisok:
Óvatosan keverjük el az alkalmazni kívánt mennyiséget a súlyának tízszeresének megfelelő vízben, majd oszlassuk jól el a kezelni kívánt tételben. Ne használjunk fém eszközt vagy kemény vizet a termék feloldásához.
Figyelem! A PREMIUM® VITE SG a fehérjékkel szemben reakcióképes, ezért mindig ellenőrizzük a tétel fehérjestabilitását különösen akkor, ha a töltés előtt véglegesítéskor alkalmazzuk.
3-8 g/hL a vörös borok derítése után a palackozás előtti időpontig akár többszöri dózisban.
2-5g/hL a rozéborok esetében
1-3 g/hL fehér- és habzóborok esetében
Csomagolása: 0,5 kg-os polilaminált zacskókban zip rendszerrel ellátva.
Tárolása: Száraz hűvös helyen, a bontott zacskót gondosan visszazárva.
Veszélyességi besorolása: a jelenleg érvényben lévő európai szabályozás alapján: „ártalmatlan”.