PREMIUM VITE SG

Cikkszám: E3001425 Kategória:

Leírás

PREMIUM® VITE SG 

Vitis Vinifera-ból kivont borászati alkalmazásra szánt magas oldhatóságú tannin keverék 

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localita Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

Granulált termék, amely a szőlőnövény különböző részeiből kivont tanninfrakciók keveréke: a levél, a fürtkocsány, az érett szőlőmagvak és a szőlőhéj tanninjait foglalja magában. Egyedülálló tulajdonságainak köszönhetően kifejezetten borászati célra alkalmazandó.

Tulajdonságai:

A PREMIUM® VITE SG a szőlőnövény részeinek figyelmes, több éven át tartó szelekciós munkájának az eredménye. Összetételében megjelenik a szőlőhéjból, a szőlőlevelekből, az érett magvakból valamint az érett fürtök kocsányából extrahált tanninok értékes egyensúlyi hatékonysága és organoleptikai együtthatása amely nem zavarja a bor eredeti ízprofilját.

A PREMIUM® VITE SG hosszabb élettartamot és jó ellenállóságot biztosít a bornak az oxidációval szemben. A kezelt tétel komplexebb és frissebb érzettel gazdagodik.

A PREMIUM® VITE SG meglehetősen jó reaktivitással rendelkezik a fehérjékkel szemben ezért hozzájárul a bor tisztulásához és stabilizálódásához is.

A készítmény magába foglal kondenzált és ellág típusú szőlőnövény eredetű összetevőket, ezért érzékszervileg lágysággal járul hozzá a bor struktúrájához, ugyanakkor nem befolyásolja annak illatát. 

A PREMIUM® VITE SG az előállítása során alkalmazott „instantenizációs eljárásnak” köszönhetően könnyen oldhatóvá válik hideg vízben is, azonban megőrzi eredeti organoleptikai minőségét!

Használata:

A PREMIUM® VITE SG használható fehér- és vörösborok, valamint párlatok esetében is. Alkalmazása lehetséges már az alkoholos erjedés befejeztével, akár a derítés alatt vagy a töltés előtti véglegesítéskor. Antioxidáns hatásának köszönhetően védelmet nyújt a bor redox stabilitásnak lehetővé téve a legkülönbözőbb kén-dioxid tartalmú borkészítési fázisok alatti alkalmazását.

A PREMIUM® VITE SG használatakor tartsuk be az érvényben lévő vonatkozó rendelkezéseket.

Alkalmazása: dózisok:

Óvatosan keverjük el az alkalmazni kívánt mennyiséget a súlyának tízszeresének megfelelő vízben, majd oszlassuk jól el a kezelni kívánt tételben. Ne használjunk fém eszközt vagy kemény vizet a termék feloldásához.

Figyelem! A PREMIUM® VITE SG a fehérjékkel szemben reakcióképes, ezért mindig ellenőrizzük a tétel fehérjestabilitását különösen akkor, ha a töltés előtt véglegesítéskor alkalmazzuk.

3-8 g/hL a vörös borok derítése után a palackozás előtti időpontig akár többszöri dózisban.

2-5g/hL a rozéborok esetében

1-3 g/hL fehér- és habzóborok esetében

Csomagolása: 0,5 kg-os polilaminált zacskókban zip rendszerrel ellátva.

Tárolása: Száraz hűvös helyen, a bontott zacskót gondosan visszazárva.

Veszélyességi besorolása: a jelenleg érvényben lévő európai szabályozás alapján: „ártalmatlan”.