PREMIUM WHISKY LATTONE SG

Cikkszám: E3004326 Kategória:

Leírás

Premium® Whisky-Lattone SG – granulátum formulájú borászati tannin

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localita Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

Magas minőségű amerikai tölgyből kivont granulált formulájú tannin.

Tulajdonságai:

A Premium® Whisky-Lattone SG egy magas minőségű termék, amely a különleges minőségű alapanyagra nézve kíméletes extrakcióval és szárítási eljárással készült.

A Premium® Whisky-Lattone SG az organoleptikus tulajdonságokra nézve nem zavaró polifenol összetevőket tartalmaz, amelyek képesek a bor struktúrájának javítására kedvezőtlen hatások nélkül.

A Premium® Whisky-Lattone SG magasabb dózisban alkalmazva is rendkívül kifinomult hatással van a borra. A kezelt tétel tiszta, intenzív vanília tónussal gazdagodik illatában. 

A legjobb amerikai tölgy alapanyag lelkiismeretes szelekciója és a szigorú termelési eljárás garantálja a végtermék legmagasabb szintű megfelelését a Nemzetközi Borászati Kódex elvárásainak.

Ezen kívül a Premium® Whisky-Lattone SG az Enologica Vason által kifejlesztett speciális szárítási eljárásnak köszönhetően rendkívül könnyen, és egyenletesen oldódik vízben az organoleptikus tulajdonságai megőrzése mellett.

Használata:

A Premium® Whisky-Lattone SG alkalmazható fehér- és vörösborok, illetve égetett szeszek kezelésére is.

Borok esetében már a korai érlelési szakaszban is alkalmazható, különösen olyan esetekben, amikor az érlelésre extrakcióra már kevésbé alkalmas idősebb tölgyfahordót használunk. Vörösborok esetében, az érlelés korai szakaszában való alkalmazásával hozzájárulhatunk a színstabilizálás folyamataihoz is. A fehérborok esetében a bor struktúrájához komplexitást adunk, és e-mellett hozzájárulunk annak fehérjestabilizálásához is.

A Premium® Whisky-Lattone SG növeli a kezelt tétel oxidációval szembeni ellenálló képességét. 

A Premium® Whisky-Lattone SG alkalmazható a fehér- és vörösborok végső összeállításakor is. Ilyen esetekben, már fehérjestabil boroknál az utolsó szűrés előtt 7-8 nappal alkalmazzuk a készítményt.

Ajánljuk előzetes tesztek elvégzését különböző mennyiségek adagolásával az organoleptikus hatás megítélése érdekében.

A Premium® Whisky-Lattone SG használatakor be kell tartani az érvényben lévő vonatkozó rendelkezéseket.

Alkalmazása:

Óvatosan keverjük el az alkalmazni kívánt mennyiséget a súlyának tízszeresének megfelelő vízben, majd oszlassuk jól el a kezelni kívánt tételben. Ne használjunk fém eszközt vagy kemény vizet a termék feloldásához.

Figyelmeztetés: mivel a Premium® Whisky-Lattone SG a fehérjékkel szemben reakcióképes, ezért mindig ellenőrizzük a tétel fehérjestabilitását különösen akkor ha a töltés előtt véglegesítéskor alkalmazzuk azt.

Dózisok:

1-15 g/hL vörösborok esetében.

1-15 g/hL fehérborok esetében.

5-40 g/hL szeszek esetében.

Csomagolása:

0,5 kg-os polilaminált zacskókban zip rendszerrel ellátva.

Tárolása:

Száraz hűvös helyen, a bontott zacskót gondosan visszazárva.

Veszélyességi besorolása:

Az 1992/01/28-as olasz minisztériumi határozat alapján: „ártalmatlan”.