PVPP PLUS

Cikkszám: E3000649 Kategória:

Leírás

P.V.P.P. PLUS

Polyvinyl-polipyrrolidon (magas stabilizáló erővel rendelkező szintetikus adszorbens)

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

Teljesen tiszta, európai eredetű polyvinyl-polipyrrolidon speciális méretszemcse nagysággal és nagyon magas adszorpciós kapacitással. 

Tulajdonságai:

A P.V.P.P. PLUS a teljesen tiszta polyvinyl-polipyrrolidon egy speciális szelekciója amely a könnyen oxidálódó tanninok és más polifenolok valamint egyes katechinek irányában speciálisan nagy adszorpciós kapacitással jellemezhető. A jól definiált szemcseméret tartományának köszönhetően különböző kolloidális interakciók révén jobb tisztulást biztosít mind a mustok mind a borok esetében.

A P.V.P.P PLUS teljes kémiai semlegességgel jellemezhető, ami ideálissá teszi a használatát gyümölcslevek; mustok és borok esetében is. 

Fehér borok esetén elsődlegesen az oxidált színjegyeket csökkenti, amelyek nagyrészt az oxidáz polimerek, valamint egyes fenolos összetevők miatt alakulnak ki. 

Vörösborok esetében a P.V.P.P.PLUS minimálisan csökkenti a szint eltolva a barnás árnyalatokat a lilásak felé, valamint alacsonyabb szín kiválást eredményez, mint a fehérje alapú derítőanyagok használata. 

Alkalmazása:

A magas specifikus aktivitásának köszönhetően a P.V.P.P. PLUS kifejezetten a magasabb minőségű borok esetében egyaránt használható oxidációs problémák megelőzésére, valamint a fenolos alkotók által okozott oxidációs problémák korrigálására. Különösen jól alkalmazható a fenolos eredetű „pinkesedés” megakadályozására. A P.V.P.P.PLUS kiválóan alkalmazható a flotációs musttisztításkor is. 

Általánosságban derítés vagy szűrés esetén alkalmazva, kiemeli az enyhén oxidált fehérborok karakterét, csökkenti a sárga színtónust vörösborok esetében is, valamint a fiatal vörösborok tannin tartalmát. A P.V.P.P PLUS természetesen alkalmazható gyümölcslevek és mustok kezelésre is.

P.V.P.P. PLUS használata esetén vegye figyelembe az érvényben lévő jogi szabályozásokat.

Használati utasítás:

Keverjük el a P.V.P.P.PLUS-t vízben, és adjunk hozzá a kezelendő musthoz vagy borhoz, finoman alaposan elkeverve. Az anyag hatása azonnal jelentkezik, használata kombinálható szűréssel, fejtéssel, vagy más derítőanyaggal. Önmagában alkalmazva 24-36 órán belül természetes módon kiülepszik.

Adagolás:

Figyelmeztetés: Ellenőrizze az engedélyezett maximális dózis mennyiségét (= 80g/hL P.V.P.P Plus!)

2-15 g/hL fehér borok és mustok esetében.

10-40 g/hL vörösborok vagy oxidált fehérborok esetén. Magasabb dózis túloxidált borok esetén

Csomagolás: 20 kg dobozban.

Tárolás: 

A megbontott csomagot zárjuk vissza és fénytől védett, száraz hűvös helyen tároljuk.

Veszélyességi besorolása:

A termék a” NEM VESZÉLYES” besorolás alá tartozik.