RAMESOL

Cikkszám: L2005736 Kategória:

Leírás

RAMESOL

Réz-szulfát oldat redukciós illatproblémák megszüntetésére 

Összetétele 69% rézszulfát; 31% kétszer desztillált víz

Tulajdonságai:

A RAMESOL nagy tisztaságú, stabilizáló anyagtól mentes, rézszulfát oldat. A termék kiváltképp alkalmas a redukciós illatproblémák (hidrogén-szulfát és egyéb thiolos katabolitok) megelőző és utólagos kezelésére.

Alkalmazása:

A RAMESOL jól alkalmazható redukált tételek esetén, vagy megelőző jelleggel a kén-hidrogén képződés ellen az erjedés és a palackos érlelés ideje alatt. Alkalmazásakor tartsuk be a vonatkozó előírásokat. (A borok maximális réztartalma 1mg/L lehet).

Használata:

Redukciós problémákkal rendelkező tételek esetén a megfelelő dózis meghatározásához ajánlott előzetes laboratóriumi tesztet végezni. Adjuk a megfelelő mennyiségű RAMESOL-t a kezelni kívánt tételhez, majd alaposan keverjük el. Az elkeveréssel együtt adjunk egy alapos levegőztetést a tételnek majd a szedimentáció után fokozott figyelemmel válasszuk el az üledéktől a tételt. 

Amikor a RAMESOL-t palackozás előtt preventív jelleggel adagoljuk a reduktív tónusok kivédése érdekében, győződjünk meg róla, hogy a tétel fehérjestabil.

Dózis:

0,5-1 mg/L réz, megelőző jelleggel réztartalomtól mentes mustok esetén.

0,2 mg/L réz vagy több (az előzetes laboratóriumi teszt alapján) a redukált tételek esetén.

0,2mg/L réz megelőző jelleggel réztartalmú fehérborok esetén.

A RAMESOL adagolása után ellenőrizzük a bor réztartalmát arra alkalmas analitikai módszerrel, (a maximális réztartalom a borban: 1mg/L lehet. Ezért általában a borhoz javasolt maximális adag ne legyen több 0,3-0,4 mg/L-nél.

Figyelem: 0,57mL/hL RAMESOL 0,1mg/L rézzel növeli a tétel réztartalmát.

Csomagolás: 1 Literes műanyag palackokban.

Tárolása: Száraz hűvös helyen gondosan visszazárva a megbontott tételt. A bontatlan, sérülésmentes csomag 3 éven át megőrzi tulajdonságait, hatékonyságát.

Figyelmeztetés: a 28/01/1992 Olasz minisztériumi rendelet alapján a termék a ”ÁRTALMATLAN” kategóriába tartozik.

 

Réztartalom bevitel (mg/L) Adagolandó Ramesol (ml/hL)
0,1mg/L 0,57
0,2mg/L 1,14
0,3mg/L 1,71
0,4mg/L 2,28
0,5mg/L 2,85