SAFE TAN SG

Cikkszám: E3031025 Kategória:

Leírás

SAFE TAN® SG 

Tannin alapú granulátum borászati alkalmazásra

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localita Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

A SAFE TAN SG szelektált hidrolizálható gallusz tannin keverék. 

Tulajdonságai:

Összetételéből adódóan a szőlő fogadásától kezdve kiváló védelmet biztosít az oxidációval szemben. Hozzájárul a szín és aromamolekulák védelméhez akár a kén-dioxiddal való kombinációban is.

A SAFE TAN® SG kifejezetten ajánlott a károsodott, kevésbé egészséges szőlők esetében mivel rendkívül reaktív a különböző fehérjékkel és erős oxigén megkötő képességgel rendelkezik. Nagyon jól alkalmazható a Botrytis által megfertőzött vagy akár rothadóban lévő fürtök feldolgozásánál mind a fehér, mind a vörös fajták esetében. 

Elősegíti és kiegészíti a szőlő természetes tanninjainak védőhatását, valamint hozzájárul a must tisztulásához megtartva annak organoleptikai egyensúlyát.

Használata:

A SAFE TAN® SG optimális alkalmazása a szőlő feldolgozásakor, akár kombinációban az aszkorbinsavval és a kén-dioxiddal, lehetővé teszi a szőlőfajtára jellemző aromatikus profil megőrzését. 

A SAFE TAN® SG kifejezetten ajánlott sérült vagy a gombás fertőzések által károsított szőlőtermés feldolgozásakor. Használata mind a must vagy akár a bor esetében is kiegészítve a szokásos pinceműveletekkel hozzájárul a színstabilizáláshoz.

A SAFE TAN® SG használatakor tartsuk be az érvényben lévő vonatkozó rendelkezéseket.

Alkalmazása; dózisok:

Óvatosan keverjük el az alkalmazni kívánt mennyiséget a súlyának tízszeresének megfelelő vízben, majd oszlassuk jól el a kezelni kívánt tételben. Ne használjunk fém eszközt vagy kemény vizet a termék feloldásához.

Figyelem! A SAFE TAN®  SG a fehérjékkel szemben reakcióképes, ezért mindig ellenőrizzük a tétel fehérjestabilitását különösen akkor ha a töltés előtt véglegesítéskor alkalmazzuk.

2-5 g/hL vagy /100kg szőlő. Károsodott vagy botrytiszes szőlő esetén akár 5-15g/100kg szőlő dózisban.

1-4 g/hL fehérborok esetében.

2-8 g/hL vörösborok esetében.

Csomagolása:

5 kg-os polilaminált zsákokban.

Tárolása:

Száraz hűvös helyen, a bontott zacskót gondosan visszazárva.

Veszélyességi besorolása: 1992/01/28-as határozat alapján: „ártalmatlan”.