SOLFO K L

Cikkszám: E4040938 Kategória:

Leírás

SOLFO K L

Kálium biszulfit oldat

Összetétel:

28% kálium biszulfit, 72% ioncserélt víz (150g/L mint SO2)

Tulajdonságok:

A SOLFO K L kálium biszulfit 28%-os vizes oldata, amely nem tartalmaz a bor stabilitását befolyásoló ásványi kationokat.

A SOLFO K L effektivitása függ a keletkező kén-anhidrid (koncentráció 150g/L mint SO2) mennyiségétől, illetve az erjedés gátló hatásán kívül egyéb fontos tulajdonságokkal rendelkezik: antioxidáns és oldó hatású anyag.

A SOLFO K L enyhén sárgás színű folyadék.

Alkalmazása:

A SOLFO K egy folyékony kénező anyag, amely kén-anhidridet képez. Könnyen kezelhető a borkészítés alatt, főleg, ha automata dozírozó rendszerrel alkalmazzuk.

A mustban elősegíti a színanyagok extrakcióját, és a magasabb hőmérsékletű erjedések kinetikáját kiegyensúlyozza. A borászatban széleskörűen alkalmazott anyag az újra erjedések és az oxidációs folyamatok megakadályozására, rothadt szőlő alapanyag esetén alkalmazása pedig kuratív hatású.

A SOLFO K L ezen tulajdonságai teszik ideális kénezőanyaggá és precízen adagolhatóvá különösen „in-line” dozírozás esetén.

A SOLFO K L alkalmazásakor tartsa be a vonatkozó szabályokat.

Használata:

A készítmény felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. Egyenletesen oszlassuk el a kezelni kívánt tételben. A DOSACOM® és AUTODOSA® a hordozható Juclas in-line dozírozó rendszer alkalmazása kifejezetten ajánlott.

FIGYELEM! Zárt tárolóedény esetén is idővel változhat az oldat koncentrációja a felületi oxidáció miatt!

Dózis:

10-40mL/hL a használat céljától függően. Vegyük figyelembe, hogy 20mL/hL adagban a SOLFO K L 30mg/L kén-anhidridet termel.

Kiszerelés:

25kg-os kannákban és 1250kg-os IBC-ben.

Tárolás:

Száraz hűvös helyen alaposan visszazárva.

Veszély:

A jelenleg érvényes európai szabályozás szerint a termék „VESZÉLYES”.