SORBATO DI POTASSIO

Cikkszám: E4041201 Kategória:

Leírás

Kálium szorbát 

Fungisztatikus hatású termék borok mikrobiológiai stabilizálására

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

Tiszta granulált kálium szorbát (E 202).

Jellemzők:

A KÁLIUM SZORBÁT fungisztatikus tulajdonságának köszönhetően alkalmasa borok mikrobiológiai stabilizálására. A termék magas tisztítottsági fokának köszönhetően az alapanyag kellemetlen szaga nem jelenik meg a termékben.

Mivel granulátum formában kerül forgalomba alkalmazásakor nem okoz porképződést.

Alkalmazása:

A KÁLIUM SZORBÁT effektív mikrobiológiai stabilizáló hatást nyújt azokban ez esetekben, amikor az alkalmazott technológia nem biztosítja a termék mikrobiológiai stabilitását. Hatásának optimalizálása érdekében ajánlott kén-dioxid adagolása és sterilszűrés alkalmazásával együtt használni. A jelenlévő kén-dioxid egyrészt megvédi a bort az oxidációval szemben, másrészt megakadályozza az esetlegesen jelenlévő tejsavbaktériumok szorbinsav katabolizmusát, amely a jellegzetes muskátli illatot okozhatja a borban.

A KÁLIUM SZORBÁT alkalmazása ajánlott a cukortartalommal rendelkező tételek esetén, amelyek ki vannak téve a további nemkívánatos újraerjedésnek.

A szorbinsav vagy szorbát alkalmazását nem befolyásolja a hőkezelés.

A KÁLIUM SZORBÁT alkalmazásakor vegyük figyelembe a vonatkozó előírások betartását.

Használata:

A KÁLIUM SZORBÁT sokkal jobban oldódik, mint a szorbinsav, ezért a legegyszerűbb közvetlenül a kezelendő tételhez adni és alaposan elkeverni benne közvetlenül a palackozás előtt.

Adagolása:

27 g/hL átlagos körülmények esetén fehér – és vörösboroknál egyaránt.

FIGYELMEZTETÉS: 27g/hL KÁLIUM SZORBÁT 200mg/L szorbinsavat termel (legális limit) a borban és 70mg/L káliumot.

Csomagolása:

25kg-os zsákban vagy 1 kg-os polilaminált zacskókban.

Tárolása:

A termék összetételéből adódóan higroszkópos, ezért száraz hűvös helyen tárolandó a megbontott zacskó gondos visszazárása után.

Veszélyességi besorolása:

Az termék az 1992/01/28-as olasz minisztériumi határozat alapján: „Xi -irritáló”.