TAN RED

Cikkszám: E3005925 Kategória:

Leírás

TAN RED:

Borászati alkalmazásra készült tannin

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

Gesztenyéből exkluzív hidro-alkoholos extrakció segítségével kivont ellág tannin.

Jellemzők:

A TAN RED előállítása során kizárólag alkoholt és vizet használnak az extrakcióhoz, amelynek során kizárólag az édes karakterű magas minőségű polifenol frakciót nyerik ki az alapanyagból. 

A TAN RED nagyszerűen hozzájárul a vörösborok színstabilizálásához, valamint segít a bor oxidációval szembeni rezisztenciájában.

A TAN RED hozzájárul a bor illatának komplexitásához és a bor testének építéséhez.

Alkalmazása:

Vörösboroknál jó eredmény érhetünk el a maceráció alatt, a szőlőhéjból extrahált antocianinok stabilizálása tekintetében. A készítmény szintén alkalmazható fehérjestabilizálást célzó derítések illetve a házasítások valamint az egyéb borkezelési eljárások során az utolsó szűrés előtt alkalmazva.

A TAN RED alkalmazása során mindig tartsuk be a vonatkozó szabályokat.

Használata:

Oldja fel a szükséges mennyiségű TAN RED-t 1:10 arányban melegvízben, majd adja hozzá a kezelendő tételhez. Ne használjon fém edényt, vagy kemény vizet a feloldásnál. Véglegesítéskor célszerű a szűrést megelőzően pár nappal (6-8 nap) adagolni.

Adagolás:

5-30 g/hL a vörösborok színstabilizációja során.

5-30 g/hL desztillált szeszek esetében.

Csomagolás:

0,5 kg Zip rendszerű polilaminált zacskókban.

Tárolás:

Száraz, hűvös helyen tartandó, a kinyitott csomagot hermetikusan zárjuk le.

Figyelmeztetés:

Gyártó cég (Gruppo Vason) közleménye. Olasz Minisztériumi megállapítás: 28/01/1992 az összetétel besorolása: „nem veszélyes”.