Leírás
PREMIUM® STAB
Borászati alkalmazásra készült tannin
Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.
Összetétel:
Szelektált alapanyagokból kivont borászati tannin.
Jellemzők:
A PREMIUM STAB alkalmazása során nem kell tartani annak organoleptikailag kedvezőtlen hatásától. Az extrakciós eljáráshoz csak vizet alkalmaztak, amivel elérték, hogy az organoleptikailag kedvezőtlenebb frakciók nem, csak a legkevésbé agresszív polifenol alkotók oldódtak ki az alapanyagból.
Alkalmazása:
A PREMIUM STAB mind a fehér-mind a vörösborok esetében alkalmazható készítmény. Alkalmazása széleskörű, a korai vinifikációs eljárásoktól egészen a palackozás előtti véglegesítésekig terjed. A PREMIUM STAB jól alkalmazható a vörösborok vinifikációja során a színanyagok stabilizálására. Bizonyított tény, hogy a feltárt antocianin molekulák kapcsolódva a megfelelő molekulasúlyú tannin molekulákkal rendkívül stabil komplex vegyületeket képeznek, amelyek alapvetően meghatározzák az adott vörösbor élettartamát és megjelenését.
A PREMIUM STAB érlelés alatti alkalmazásával növelhetjük a bor oxidációval szembeni ellenálló képességét, valamint hozzájárulunk az így kezelt tételek struktúrájának kiteljesedéséhez. A vékonyabb struktúrájú fehérborok esetében komoly stabilizáló hatást érhetünk el a készítménnyel, az oxidációval szemben.
A PREMIUM STAB alkalmazása során mindig tartsuk be a vonatkozó szabályokat.
Használata:
A PREMIUM STAB palackozás előtti alkalmazásakor meg kell győződni a tétel fehérjestabilitásáról elkerülendő a tannin-fehérje komplexek kialakulását. A PREMIUM STAB magas reaktivitással rendelkezik a fehérjékkel szemben, ezért alkalmazásával csökkenthető az alkalmazandó bentonit mennyisége.
Oldja fel a szükséges mennyiségű PREMIUM STAB-ot 1:10 arányban melegvízben, majd adja hozzá a kezelendő tételhez. Ne használjon fém edényt, vagy kemény vizet a feloldásnál. Véglegesítéskor célszerű a szűrést megelőzően pár nappal (6-8 nap) adagolni.
Adagolás:
5-20 g/hL vörösborok színstabilizálásához.
1-5 g/hL a fehérborok esetében.
Csomagolás: 0,5 kg Zip rendszerű polilaminált zacskókban.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó, a kinyitott csomagot hermetikusan zárjuk le.
Figyelmeztetés:
Gyártó cég (Gruppo Vason) közleménye. Olasz Minisztériumi megállapítás: 28/01/1992 az összetétel besorolása: „nem veszélyes”.