TANNINO PREMIUM STAB SG

Cikkszám: E3030125 Kategória:

Leírás

PREMIUM® STAB

Borászati alkalmazásra készült tannin

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

Szelektált alapanyagokból kivont borászati tannin.

Jellemzők:

A PREMIUM STAB alkalmazása során nem kell tartani annak organoleptikailag kedvezőtlen hatásától. Az extrakciós eljáráshoz csak vizet alkalmaztak, amivel elérték, hogy az organoleptikailag kedvezőtlenebb frakciók nem, csak a legkevésbé agresszív polifenol alkotók oldódtak ki az alapanyagból.

Alkalmazása:

A PREMIUM STAB mind a fehér-mind a vörösborok esetében alkalmazható készítmény. Alkalmazása széleskörű, a korai vinifikációs eljárásoktól egészen a palackozás előtti véglegesítésekig terjed. A PREMIUM STAB jól alkalmazható a vörösborok vinifikációja során a színanyagok stabilizálására. Bizonyított tény, hogy a feltárt antocianin molekulák kapcsolódva a megfelelő molekulasúlyú tannin molekulákkal rendkívül stabil komplex vegyületeket képeznek, amelyek alapvetően meghatározzák az adott vörösbor élettartamát és megjelenését. 

A PREMIUM STAB érlelés alatti alkalmazásával növelhetjük a bor oxidációval szembeni ellenálló képességét, valamint hozzájárulunk az így kezelt tételek struktúrájának kiteljesedéséhez. A vékonyabb struktúrájú fehérborok esetében komoly stabilizáló hatást érhetünk el a készítménnyel, az oxidációval szemben.

A PREMIUM STAB alkalmazása során mindig tartsuk be a vonatkozó szabályokat.

Használata:

A PREMIUM STAB palackozás előtti alkalmazásakor meg kell győződni a tétel fehérjestabilitásáról elkerülendő a tannin-fehérje komplexek kialakulását. A PREMIUM STAB magas reaktivitással rendelkezik a fehérjékkel szemben, ezért alkalmazásával csökkenthető az alkalmazandó bentonit mennyisége.

Oldja fel a szükséges mennyiségű PREMIUM STAB-ot 1:10 arányban melegvízben, majd adja hozzá a kezelendő tételhez. Ne használjon fém edényt, vagy kemény vizet a feloldásnál. Véglegesítéskor célszerű a szűrést megelőzően pár nappal (6-8 nap) adagolni.

Adagolás:

5-20 g/hL vörösborok színstabilizálásához.

1-5 g/hL a fehérborok esetében.

Csomagolás: 0,5 kg Zip rendszerű polilaminált zacskókban.

Tárolás:  Száraz, hűvös helyen tartandó, a kinyitott csomagot hermetikusan zárjuk le.

Figyelmeztetés:

Gyártó cég (Gruppo Vason) közleménye. Olasz Minisztériumi megállapítás: 28/01/1992 az összetétel besorolása: „nem veszélyes”.