TANNINO SPECIAL SG

Cikkszám: E3003926 Kategória:

Leírás

TANNINO SPECIAL

Borászati alkalmazásra készült tannin

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

Szelektált növényi alapanyagból kivont tannin keverék.

Jellemzők:

A TANNINO SPECIAL gubacsból kivont készítmény, ahol az extrakcióval csak az értékes magas minőségű polifenol frakciót vonják ki az asztringens frakció nélkül. 

A TANNINO SPECIAL effektíven hozzájárul a teljesebb aroma komplexitáshoz és a nagyobb test kialakulásához. Ezentúl hozzájárul a színanyagok és a kolloidális frakció stabilizálásához a kezelt tételnél.

Alkalmazása:

A TANNINO SPECIAL mind a fehér-mind a vörösborok esetében alkalmazható készítmény. A TANNINO SPECIAL alkalmazása a korai vinifikációs eljárásoknál a botritisz által fertőzött alapanyag esetében megakadályozza a lakkáz enzim által indukált oxidációs folyamatokat. A TANNINO SPECIAL jól alkalmazható a vörösborok vinifikációja során a színanyagok stabilizálására. A TANNINO SPECIAL érlelés alatti alkalmazásával növelhetjük a bor oxidációval szembeni ellenálló képességét, valamint hozzájárulunk az így kezelt tételek struktúrájának és komplexitásának kiteljesedéséhez. 

Alkalmazása előtt azonban mindig ajánlott előzetes teszteket végezni az adott borral annak érdekében, hogy előzetesen meggyőződjünk a tannin a borra gyakorolt organoleptikai hatásáról.

A TANNINO SPECIAL alkalmazása során mindig tartsuk be a vonatkozó szabályokat.

Használata:

Oldja fel a szükséges mennyiségű TANNINO SPECIAL-t 1:10 arányban borban vagy melegvízben, majd adja hozzá a kezelendő tételhez. Ne használjon fém edényt, vagy kemény vizet a feloldásnál.

Adagolás:

3-10 g/hL a maceráció alatt alkalmazva: a felhasznált mennyiséget a szőlőtípusa és a kezelési cél határozza meg.

3-10 g/hL vörösborok esetében

1-3 g/hL a fehérborok esetében.

Alkalmazása előtt azonban mindig ajánlott előzetes teszteket végezni az adott borral annak érdekében, hogy előzetesen meggyőződjünk a tannin a borra gyakorolt organoleptikai hatásáról.

Csomagolás: 1 kg polilaminált zacskókban.

Tárolás:  Száraz, hűvös helyen tartandó, a kinyitott csomagot hermetikusan zárjuk le.

Figyelmeztetés:

Gyártó cég (Gruppo Vason) közleménye. Olasz Minisztériumi megállapítás: 28/01/1992 az összetétel besorolása: „nem veszélyes”.