TI PREMIUM

Cikkszám: E3006825 Kategória:

Leírás

TI  PREMIUM® SG : Zöld teából kivont katechin tannin

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

Zöld teából kivont tannin granulátum, igen magas koncentrációjú katechin tannin tartalommal. A frissen szedett zöld tea leveleket gőzzel történő extrakciónak vetik alá, és gyorsan szárítják, így tudják megőrizni a katechin tanninok eredeti tulajdonságait.

Jellemzők:

TI PREMIUM az Enologica Vason által kifejlesztett és előállított tannin, amely a gondosan szelektált alapanyagoknak köszönhetően magas procyanid és katechin összetétellel rendelkezik. Kiemelkedően reagál antocianidokkal és oxidáló enzimekkel (lakkázok és polifenol-oxidázok). 

A TI PREMIUM hosszabb élettartamot biztosít, rezisztenssé teszi a bort az oxidálódásra, beleértve az alacsonyabb SO2 szint szükségletet, tovább növelve a stabilitást. A fehérjékkel szemben rendkívül magas reakcióképességgel rendelkezik. TI PREMIUM-mal kezelt bor megmutatja az igazi lágyságát, kerekségét, és friss aromáját. Az instantenizált formulájának köszönhetően rendkívül könnyen oldódik vízben, miközben megőrzi organoleptikus tulajdonságait. 

Alkalmazása:

TI PREMIUM jól alkalmazható mustoknál, fiatal boroknál, és kifejezetten ajánlott rothadt szőlő feldolgozásakor. Vörösboroknál kiváló eredmény érhetünk el a maceráció alatt, a szőlőhéjból extrahált antocianinok stabilizálása tekintetében. A TI PREMIUM alkalmazása különösen figyelemreméltó a fehérborok készítése során: ismételt adagolásával csökkenthető a fehérjestabilitás eléréséhez használt bentonit mennyisége. Érdemes kiemelni a merkaptánnal szembeni regeneráló hatását erősen redukált állapotú borok esetében.

Használata:

Oldja fel a szükséges mennyiségű TI PREMIUM-ot 1:10 arányban vízben, majd adja hozzá a kezelendő tételhez. Ne használjon fém edényt, vagy kemény vizet. Véglegesítéskor célszerű a szűrést megelőzően pár nappal (6-8 nap) adagolni.

Adagolás:

2 – 5 gramm /hL vörös borokhoz

1 – 5 gramm /hL fehér borokhoz

3 – 8 gramm /hL rozé borokhoz

5-20 g/hL a vinifikáció során.

Csomagolás:

0,5 kg Zip rendszerű polilaminált zacskókban.

Tárolás:

Száraz, hűvös helyen tartandó, a kinyitott csomagot hermetikusan zárjuk le.

Figyelmeztetés:

Gyártó cég (Gruppo Vason) közleménye. Olasz Minisztériumi megállapítás: 28/01/1992 az összetétel besorolása: „nem veszélyes”.