Leírás
TUTTIFRUTTI WHITE® SG borászati tannin
Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.
Összetétel:
A TUTTIFRUTTI WHITE egy gyümölcsfából kivont kondenzált tannin.
Jellemzők:
Az extrakciós eljárás, amelyen a TUTTIFRUTTI WHITE tannin az előállítása során átesik, lehetővé teszi azon anyagok kivonását, amelyek felelősek a fehér és a rozéborok illatanyagainak frissen tartásáért kiemeléséért. A készítmény egy semleges fehérbor esetén emeli a bor gyümölcsös karakterét és illatát, míg más, az illat szempontjából komplett fehérborok esetén jelentősen emeli a tétel ízének eleganciáját. Azoknál a fehérboroknál ahol az időjárásból a magasabb pH értékből vagy egyszerűen a termőhelyre jellemző forró klímából adódóan a szőlőfajtára jellemző elsődleges aromakarakterek sérülnek, a TUTTIFRUTTI WHITE képes visszaadni a bor friss aromáit és ízérzetének frissességét erősíteni.
A termék minőségi jellemzői analitikailag ellenőrizettek, amelyek megfelelnek a Codex Oenoloigique International (Nemzetközi Borászati Kódex) által megkövetelt kritériumoknak.
A TUTTIFRUTTI WHITE a készítése során átesik az instantenizációs procedúrán, amely biztosítja a termék könnyű oldhatóságát, de megőrzi annak fontos organoleptikai tulajdonságait.
Alkalmazása:
A TUTTIFRUTTI WHITE alkalmazását a tisztulási folyamatok elkezdődésétől a végső tisztítószűrésekig ajánljuk az esetleg már fehérjestabilizált borok esetében is. A bor szűrhetőségi indexére nincs befolyással.
Hozzáadását fehérje stabil borokhoz javasoljuk, az utolsó szűrést megelőzően. Célszerű a különböző koncentrációk előzetes érzékszervi tesztelése.
Használata:
Óvatosan oldjuk fel a szükséges mennyiségű TUTTIFRUTTI WHITE-t 1:10 arányban langyos vízben, majd adjuk hozzá a kezelendő tételhez. Ne használjunk fém edényt, vagy kalciumban gazdag vizet. Tanácsos a szűrést megelőzően legalább 10 nappal hozzákeverni a tételhez.
Mindig ellenőrizze előzetesen a bor fehérjestabilitását.
Dózis:
1-5 g/hL rozék esetében
1-5 g/hL fehérboroknál
1-15 g/hL illathiányos, kissé oxidált tételek esetén
Csomagolás:
0,5kg-os polilaminált zacskókban, visszazárható Zip rendszerű zárral ellátva.
Tárolás:
Fénytől és sugárzó hőtől elkülönítve, hűvös száraz helyen gondosan visszazárt zacskóban.
Veszélyességi besorolása:
A jelenlegi szabályozás alapján a termék a „Nem Veszélyes” kategóriába sorolt.