V ANTIOX

Cikkszám: E4040126 Kategória:

Leírás

V ANTIOX® antioxidáns formula

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

Citromsav (E 330) 41%; kálium-metabiszulfit (E 224) 35%; L-aszkorbinsav (E 300) 19%; metaborkősav (E 353) 5%.

Jellemzők:

Kiegyensúlyozott összetétele miatt a V ANTIOX erős antioxidáns hatású borok és más szeszes italok előállítása során alkalmazva.

Az aszkorbinsav jelentősen csökkenti az oldott oxigén tartalmat.

A kén-dioxid és az aszkorbinsav csökkenti a bor rH értékét, ezzel hosszabb távú redukáló hatást biztosít.

Alkalmazása:

A V ANTIOX jó védelmet nyújt a bor levegővel való érintkezéséből adódó problémákra.

Az összetevők szinergizmusából következik:

a redox-potenciál csökkenése

a fémes és enzimatikus kiválások elleni védőhatás

mikrobiológiai védelem

A borhoz adva a V ANTIOX egy oxido-reduktív egyensúlyt alakít ki, amely egy hosszabb távon tartó védelmet biztosít a bor frissességének és gyümölcsösségének megtartása mellet.

Használata:

Keverjük el a szükséges mennyiségű V ANTIOX-ot 1:10 arányban borban, majd adjuk hozzá a kezelni kívánt tételhez és alaposan keverjük el benne.

A V ANTIOX-ot röviddel a palackozás előtt adjuk a kezelni kívánt tételhez.

Adagolása:

FIGYELMEZTETÉS: 10 g/hL V ANTIOX adagolása 18 mg/L kén-dioxid, 19 mg/L L-aszkorbinsav, 41 mg/L citromsav valamint 5 mg/L borkősav adagolásával egyenértékű!

10-30 g/hL átlagos körülmények esetén.

30-50 g/hL kemo-fizikai változásnak kitett tételek esetében.

Csomagolása:

1 kg-os zacskókban.

Tárolása:

A termék összetételéből adódóan higroszkópos, ezért száraz hűvös helyen tárolandó a megbontott zacskó gondos visszazárása után.

Veszélyességi besorolása:

Az 1992/01/28-as olasz minisztériumi határozat alapján: „Xi -irritáló”.