V CMC LIQUID

Cikkszám: E4041529 Kategória:

Leírás

V CMC L

Felhasználásra kész karboximetil-cellulóz oldat – borkőkiválás megakadályozására

Összetétele:

Karboximetil-cellulóz (E466) 12,5%; kén-anhidrid (E220) 0,4%; Citromsav (E330) 0,15%; valamint desztillált víz 86,95%.

Tulajdonságai:

A borkőkiválás megakadályozására alkalmas stabilizálóanyag.

Magas tisztaságának köszönhetően a V CMC L közvetlenül a palackozás előtt 3 nappal alkalmazandó. A Vason által elvégzett minőségbiztosítási laboratóriumi kísérletek igazolták, hogy a V CMC L (PVDF alapanyagú 0,45µm) mikroszűrés után is aktív maradt és kifejtette hatását.

A V CMC L folyékony formulájú, borban könnyen oldódó, enyhén opálos, egyéb zavarosító anyagtól azonban mentes készítmény.

Alkalmazása:

A V CMC L effektív védelmet biztosít a kálium-bitartarát kicsapódása ellen. A Vason kutatás-fejlesztési részleg kitartó alapanyag szelektálási munkájának köszönhetően a V CMC L tisztasági foka lehetővé teszi az anyag alkalmazását a végső mikroszűrés előtt. A V CMC L ajánlott elkeverési ideje a mikroszűrés (palackozás) előtt legalább 48-72 órával, elősegítendő az anyag és a bor kolloidjainak teljes interakciója.

Mivel a V CMC L egy védőkolloid, ezért alkalmazását konzekvensen el kell választani minden derítési eljárástól, és mindig fehérjestabil borhoz ajánlott adagolni. A V CMC L adagolása nem változtatja meg a bor fehérjestabilitását.

A V CMC L a meta-borkősavval ellentétben hőmérséklet hatására nem veszíti el effektivitását, ezért egy stabil kolloidális rendszerben hosszabb időn át megtartja hatékonyságát.

Alkalmazása helyettesítheti vagy szinergizmusban kiegészítheti a hidegkezeléses borkő-stabilizálást.

A V CMC L alkalmazása fehérborok és habzóborok esetén az OIV által ajánlott. Vörösborok esetében mindig előzetes laboratóriumi tesztek elvégzését javasoljuk a biztos eredmény elérése érdekében.

Használata:

A terméket alaposan keverjük el a 1:3 arányban borban, majd az oldatot folytonos keverés mellet alaposan oszlassuk el a kezelni kívánt tételben.

A V CMC borban történő elkeverése után várjunk legalább 48-72 órát a szűrhetőségi index ellenőrzéséig, illetve a mikroszűrés megkezdéséig. (A szűrhetőségi index visszajavul).

Dózis:

40-80g/hL, de ajánlott laboratóriumi teszt elvégzése az alkalmazás előtt.

Figyelem: 80g/hL V CMC L adagolása a bor kénessav szintjét 3mg/L SO2-al és a citromsav szintjét 1mg/L-al emeli.

Csomagolás:

25kg-os újrahasznosítható polietilén kannákban.

Tárolása: Száraz hűvös helyen gondosan visszazárva a megbontott tételt. A bontatlan, sérülésmentes csomag 1,5 éven át megőrzi tulajdonságait, hatékonyságát.

Figyelmeztetés: a 28/01/1992 Olasz minisztériumi rendelet alapján a termék a ”NEM VESZÉLYES” kategóriába tartozik.