V TAN L

Cikkszám: E3031425 Kategória:

Leírás

V TAN®L

Folyékony tannin-alapú készítmény borászati alkalmazásra

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

A V TAN® L folyékony termék, amely ellág és katechin (zöld tea) tanninok keverékéből készült. Az összetevők szinergikus hatásának köszönhetően védi és stabilizálja a vörösborok szín anyagait.

Jellemzők:

A V TAN® L az Enologica Vason a tanninok borászati alkalmazásának több éves kutatási tapasztalatának eredménye. A V TAN® L kiegyensúlyozott keveréke több természetes eredetű tanninnak, amelyben a különböző összetevők szinergikus hatásának köszönhető a készítmény szín védő és stabilizáló hatása, valamint a szőlő felületén természetes módon előforduló vagy a botritisz által termelt oxidáz enzimek blokkolása, illetve a stabil antocianin komplexek képzése.

Az első lépést -az oxidáz enzimek inaktiválását- főleg a katechin összetevő végzi azok protein frakciójának megváltoztatásával. A színstabilizálást az ellág összetevők mellett a zöld teából extrahált katechin frakció érdekes része segíti. 

A katechin frakció reaktív marad alacsony vagy teljesen oxigén mentes környezetben, azonban az ellág frakció nagyobb mennyiségű oxigént igényel a színanyag molekulák stabilizációjához. A V TAN® L ellág frakciója organoleptikai szempontból rendkívül visszafogott ezért lehetséges a keverékben alkalmazni és nagyobb dózisok esetén sem okoz érzékszervi diszharmóniát. A katechin frakció viszont rendkívül friss és gyümölcsös aromatikus hatással van a borra. A V TAN® L használatával a bor jobban ellenáll az oxidációnak és komplexebb testesebb lesz.

Alkalmazása:

V TAN® L tannin a maceráció alatt használatos az erjesztés elejétől a préselésig.

A V TAN® L alkalmazásakor be kell tartani a vonatkozó előírásokat.

Használata:

Rázzuk fel a kannát a használat előtt, majd a szükséges mennyiségű tannint keverjük el 10x mennyiségű mustban. A keveréket adagoljuk a tételhez (ne használjunk fémeszközöket.). A legjobb eredmény eléréséhez a V Tan® L használatát ajánlott a megfelelő mikro-oxigenizációs kezeléssel kiegészíteni.

Adagolás:

20-50 g/hL vörös borok erjesztésénél

5-10 g/hL rozé borok esetében

Csomagolás: 25 kg kannában vagy 100kg IBC tartályban.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó, a kinyitott csomagot gondosan zárjuk le.

Figyelmeztetés: Az érvényes szabályozás szerint a termék: NEM VESZÉLYES.