V TAN

Cikkszám: E3031825 Kategória:

Leírás

V TAN Borászati tannin

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

Ellagic, gallic (gesztenye és tara) chatechin (zöld tea) tanninok keveréke, magas színkioldó, és színstabilizáló hatással.

Jellemzők:

Az Enologica Vason több éves kutatásának eredménye. Kiváló minőségű tannin, amely az erjesztés során szükséges színstabilizáló és polifenoloxidáz-gátló hatásokat produkálja. Természetes összetevőinek köszönhetően a számos pozitív hatást gyakorol a borra. A színanyag stabilizálásért felelős, zöld teából kivont catechin típusú összetevők oxigén szegény körülmények között is magas reaktivitást mutatnak. Hatástalanítja a botrytis-fertőzés következtében kialakuló oxidázokat, stabilizálja az antociánokat, növeli az ízérzetet. A jelenlévő ellág típusú tanninok magasabb oxigén mennyiséget igényelnek a színanyagok stabilizálásához, de jelenlétüknek köszönhetően a készítmény magas dózis használata esetén sem bontja meg a bor egyensúlyát. Kiváló antioxidáns hatása mellett komplexebbé teszi a terméket.

Alkalmazása:

V TAN tannin a maceráció alatt használatos az erjesztés elejétől a léelválasztásig.

Használata:

Oldja fel a V TAN tannint 10 rész vízben, majd adja a kezelendő tételhez. Ne használjunk fémedényeket ill. magas mésztartalommal rendelkező vizet. A kezelés alatt oxigén hozzáadása (mikro-oxidáció) javasolt.

Adagolás:

10-30 gramm /hL vörös boroknál

3-8 g/hL rozé boroknál

Csomagolás: 5 és 20 kg

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó, a kinyitott csomagot gondosan zárjuk le.

Figyelmeztetés:

Gyártó cég (Gruppo Vason) közleménye. Olasz Minisztériumi megállapítás:

28/01/1992 összetétel besorolása: nem veszélyes.