VINICOMPLEX

Cikkszám: 4061010 Kategória:

Leírás

ViniComplex XS

SPECIÁLIS -ÉLESZTŐBŐL SZÁRMAZÓ- POLISZACHARID KÉSZÍTMÉNY

A FEHÉR- ÉS A VÖRÖSBOROK FINOMÍTÁSÁHOZ

Új megközelítés a borok textúrájának  gazdagításában.

A ViniComplex XS egy magas tisztaságú, élesztősejtfalakból nyert poliszacharid készítmény. Az előállítása során alkalmazott speciális tisztítási és előkészítési eljárásnak köszönhetően egy különleges tisztaságú természetes poliszacharid készítményt kaptunk.

A ViniComplex XS poliszacharid erősíti és kiemeli a bor érzékszervi jellemzőit és teltség érzetét. Hozzájárul a színanyag pigmentek stabilizációjához a must és a bor esetében.

A ViniComplex XS poliszacharid alkalmazásával minden bor esetében szélesebb textúrát és kerekebb ízérzetet kaphatunk.

A ViniComplex XS használatának előnyei a következők:

Rendkívül magas tisztaságú 100%-ban természetes élesztő alapú termék.

Emeli a teltségérzetet.

Emeli az aromatikus és a tárolási stabilitást.

Optimalizálja az antocianin láncok színanyag

stabilizálását.

Könnyen és jól integrálódik.

Könnyen elkeverhető.

Nincs kesernyés íze vagy adsztringens hatása.

Ajánlott dózisok

A ViniComplex XS poliszacharid alkalmazása kettős lehet: egyrészt az érlelés alatt, másrészt a töltés előtti véglegesítésnél. Az alkalmazott maximális dózis a borász érzékszervi preferenciájára bízható. Mi azonban nem ajánljuk bármely alkalmazás esetén a 10 g/hL maximált dózist meghaladni.

bortípus érlelés palackozás előtt
Fehér- és Rozébor 2-5 g/hL 1-2 g/hL
Vörösbor 5-8 g/hL 2-3 g/hL

 

    Praktikus alkalmazási tanácsok

  1. Keverjünk el 100g ViniComplex XS-t 500mL 35-40°C-os vízben vagy borban.
  2. A szuszpenziót folyamatos keverés mellett adagoljuk a borhoz.
  3. A ViniComplex XS hozzáadása után kerüljük a bor szűrését a következő 10 napban.
  4. 4-6 hét az optimális reakcióidő.
  5. A palackozás/steril szűrés előtti minimális kontaktidő 10 nap!

 

   Kiegészítő információ

Az egyes bor típusok és fajták esetén eltérő adagolási rátát ajánlunk az optimális hatás

elérése érdekében. Biztonságtechnikai szempontból kérjük, nézze át a biztonságtechnikai

adatlapot.

Tárolás és eltarthatóság

A ViniComplex XS poliszacharid 1 kg-os visszazárható műanyag dobozban kerül kiszerelésre.

Eltarthatósága nem magasabb, mint 25-30 °C hőmérsékleten 24 hónap. Védjük a direkt

fénytől és a nedvességgel szemben. A csomagolás megnyitása után 1 hónappal

felhasználandó a teljes mennyiség.