VINITANNIN MULTI EXTRA

Cikkszám: 4041010 Kategória:

Leírás

ViniTanninTM Multi Extra

SPECIÁLIS TANNIN KÉSZÍTMÉNY A SZÍNANYAGOK ÉLÉNKÍTÉSÉRE KIEFEJEZETTEN VÖRÖSBOROKHOZ

Új megközelítés a vörösborok tanninkezelésében

A ViniTanninTM Multi Extra egy magas tisztaságú, -vörösbort adó szőlőfajta héjából nyert- tannin készítmény. Segít optimalizálni a színanyagok koncentrációját, valamint elősegíti a színanyag pigmentek (antocianin láncok) stabilizációját a mustban és a borban.

A ViniTanninTM Multi Extra javítja a színintenzitást, valamint hozzájárul a bor strukturálásához kesernyés ízérzet vagy szárító tanninok mellékhatása nélkül, valamint növeli a bor érlelési potenciálját.

A ViniTanninTM Multi Extra használatának előnyei a következők:

Rendkívül magas tisztaságú 100%-ban természetes minőségi vörösbort adó szőlőfajtából származik.

Optimalizálja az antocianin láncok színanyag stabilizálását.

Könnyen és jól integrálódik.

Könnyen elkeverhető.

Nincs kesernyés íze vagy asztringes hatása.

Ajánlott dózisok:

A ViniTanninTM Multi Extra alkalmazásának legalább 4 különböző módja lehet: egyrész hidegáztatáskor, másrészt az erjedés alatt, majd a préselés után, illetve a palackozás előtti véglegesítésnél. Az alkalmazott maximális dózis a borász érzékszervi preferenciájára bízható. Mi azonban nem ajánljuk bármely alkalmazás esetén a 50 g/hL vagy / 100kg maximált dózist meghaladni. A ViniTanninTM Multi Extra adagolását mindig a SO2 adagolása előtt legalább 15 perccel végezzük. Az optimális hatékonyság elérése érdekében az erjedés alatt a ViniTanninTM Multi Extra adagolását legalább 10 nappal az alapkénezés előtt végezzük. Ez lehetővé teszi a színanyagok stabilizálódását, és a termék lehető legjobb integrálódását a bor saját molekuláris struktúrájába.

Bortípus / Fajta Hidegáztatás Erjesztés Préselés után Palackozás előtt
Pinot Noir, Pinotage 20-30g/100kg 20-30g/100kg 20-30 g/hL  10-20 g/hL
Cabernet, Merlot, Malbec 10-20g/100kg 10-20g/100kg 10-20 g/hL  5-10 g/hL
Tempranillo, Syrah, Grenache 10-20g/100kg 10-20g/100kg 10-20 g/hL 5-10 g/hL

Praktikus alkalmazási tanácsok:

  1. Keverjünk el 100g ViniTanninTM Multi Extra -t 1L 40°C-os folyadékban (lehetőleg 2/3 víz és 1/3 bor).
  2. A szuszpenzióhoz adagoljunk 10g/L borkősavat és azt alaposan keverjük el benne.
  3. Adjuk a szuszpenziót a musthoz vagy a borhoz.
  4. A palackozás/sterilszűrés előtti minimális kontaktidő 10 nap!

 

Kiegészítő információ:

Az egyes bortípusok és fajták esetén eltérő adagolási rátát ajánlunk az optimális hatás elérése érdekében. Biztonságtechnikai szempontból kérjük nézze át a biztonságtechnikai adatlapot. A szálló tanninport ne lélegezze be!

Tárolás és eltarthatóság:

A ViniTanninTM Multi Extra 5kg-os visszazárható műanyag dobozban kerül kiszerelésre. Eltarthatósága nem magasabb mint 25-30 °C hőmérsékleten 24 hónap. Védjük a direkt fénnyel és a nedveséggel szemben. A csomagolás megnyitása után 1 hónappal felhasználandó a teljes mennyiség.