VINITANNIN SR

Cikkszám: 4021010 Kategória:

Leírás

2B FermControl GmbH FERMENTATION TECHNOLOGY &OENOLOGY

ViniTanninTM SR

SPECIÁLIS TANNIN KÉSZÍTMÉNY A VÖRÖSSZŐLŐK ERJESZTÉSÉHE  ÉS A VÖRÖSBOROK FINOMÍTÁSÁHOZ

Új megközelítés a vörösborok tanninkezelésében

A ViniTanninTM SR egy magas tisztaságú, -vörösbort adó szőlőfajta héjából nyert- tannin készítmény. Segít optimalizálni a színanyagok koncentrációját, valamint elősegíti a színanyag pigmentek (antocianin láncok) stabilizációját a mustban és a borban.

A ViniTanninTM SR javítja a színintenzitást, valamint hozzájárul a bor strukturálásához kesernyés ízérzet vagy szárító tanninok mellékhatása nélkül, valamint növeli a bor érlelési potenciálját.

A ViniTanninTM SR használatának előnyei a következők:

Rendkívül magas tisztaságú 100%-ban természetes minőségi vörösbort adó szőlőfajtából származik.

Optimalizálja az antocianin láncok színanyag stabilizálását.

Könnyen és jól integrálódik.

Könnyen elkeverhető.

Nincs kesernyés íze vagy asztringes hatása.

Ajánlott dózisok:

A ViniTanninTM SR alkalmazásának legalább 3 különböző módja lehet: egyrész hidegáztatáskor, másrészt az erjedés alatt, illetve a palackozás előtti véglegesítésnél. Az alkalmazott maximális dózis a borász érzékszervi preferenciájára bízható. Mi azonban nem ajánljuk bármely alkalmazás esetén a 15 g/hL vagy / 100kg maximált dózist meghaladni. A ViniTanninTM SR adagolását mindig a SO2 adagolása előtt legalább 15 perccel végezzük. 

Bortípus / Fajta Hidegáztatás Erjesztés Palackozás előtt
Pinot Noir, Pinotage 2-5 g/100kg 2-5 g/100kg 1-2 g/hL
Cabernet, Merlot, Malbec 5-10g/100kg 5-10g/100kg 3-5 g/hL
Tempranillo, Syrah, Grenache 5-10g/100kg 10-15g/100kg 3-5 g/hL

 

Praktikus alkalmazási tanácsok:

  1. Keverjünk el 10g ViniTanninTM SR -t 250 mL 35-40°C-os vízben vagy borban.
  2. A szuszpenzióhoz adagoljunk 10g/L borkősavat és azt alaposan keverjük el benne.
  3. Adjuk a szuszpenziót a musthoz vagy a borhoz.
  4. A palackozás/sterilszűrés előtti minimális kontaktidő 10 nap!

 

Kiegészítő információ:

Az egyes bortípusok és fajták esetén eltérő adagolási rátát ajánlunk az optimális hatás elérése érdekében. Biztonságtechnikai szempontból kérjük nézze át a biztonságtechnikai adatlapot. A szálló tanninport ne lélegezze be!

Tárolás és eltarthatóság:

A ViniTanninTM SR 1kg-os visszazárható műanyag dobozban kerül kiszerelésre. Eltarthatósága nem magasabb mint 25-30 °C hőmérsékleten 24 hónap. Védjük a direkt fénnyel és a nedveséggel szemben. A csomagolás megnyitása után 1 hónappal felhasználandó a teljes mennyiség.