Leírás
2B FermControl GmbH FERMENTATION TECHNOLOGY &OENOLOGY
ViniTanninTM W
SPECIÁLIS TANNIN KÉSZÍTMÉNY A FEHÉR ÉS ROZÉBOROK ERJESZTÉSÉHEZ ÉS FINOMÍTÁSÁHOZ
Új megközelítés a fehér- és a rozéborok készítésében:
A ViniTanninTM W egy magas tisztaságú, -fehérbort adó szőlőfajta héjából nyert- tannin készítmény. Segít optimalizálni a mustok redoxpotenciálját és evvel azok aromatikus stabilitását, valamint emeli a borok komplexitását.
A ViniTanninTM W hozzájárul a bor strukturálásához kesernyés ízérzet vagy szárító tanninok mellékhatása nélkül, valamint növeli a bor érlelési potenciálját.
A ViniTanninTM W elősegíti az alapkénezés nélküli időszakban a borok érlelés alatti védelmét.
A ViniTanninTM W használatának előnyei a következők:
Rendkívül magas tisztaságú 100%-ban természetes minőségi fehérbort adó szőlőfajtából származik.
Optimalizálja a borok redoxpotenciálját és aromatikus stabilitását.
Könnyen és jól integrálódik a mustban vagy a borban.
Könnyen elkeverhető.
Nincs kesernyés íze vagy asztringes hatása.
Ajánlott dózisok:
A ViniTanninTM W alkalmazásának legalább 2 különböző módja lehet: egyrészt az erjedés alatt, másrészt a palackozás előtti véglegesítésnél. Az alkalmazott maximális dózis a borász érzékszervi preferenciájára bízható. Mi azonban nem ajánljuk bármely alkalmazás esetén a 5 g/hL vagy / 100kg maximált dózist meghaladni. A ViniTanninTM W adagolását mindig a SO2 adagolása előtt legalább 15 perccel végezzük.
Bortípus / Fajta | Erjesztés | Palackozás előtt |
Chardonnay; Pinot Blanc | 1-3 g/100kg | 0,5-1 g/hL |
Sauvignon Blanc, Rizling | 0,5-1g/100kg | Nem ajánlott |
Chenin Blanc, Viognier | 1-2g/100kg | 0,5-1 g/hL |
Praktikus alkalmazási tanácsok:
- Keverjünk el 10g ViniTanninTM W -t 250 mL 35-40°C-os vízben vagy borban.
- A szuszpenzióhoz adagoljunk 10g/L borkősavat és azt alaposan keverjük el benne.
- Adjuk a szuszpenziót a musthoz vagy a borhoz.
- A palackozás/sterilszűrés előtti minimális kontaktidő 10 nap!
Kiegészítő információ:
Az egyes bortípusok és fajták esetén eltérő adagolási rátát ajánlunk az optimális hatás elérése érdekében. Biztonságtechnikai szempontból kérjük nézze át a biztonságtechnikai adatlapot. A szálló tanninport ne lélegezze be!
Tárolás és eltarthatóság:
A ViniTanninTM W 1kg-os visszazárható műanyag dobozban kerül kiszerelésre. Eltarthatósága nem magasabb mint 25-30 °C hőmérsékleten 24 hónap. Védjük a direkt fénnyel és a nedveséggel szemben. A csomagolás megnyitása után 1 hónappal felhasználandó a teljes mennyiség.