VINITANNIN W

Cikkszám: 4031010 Kategória:

Leírás

2B FermControl GmbH FERMENTATION TECHNOLOGY &OENOLOGY

ViniTanninTM W

SPECIÁLIS TANNIN KÉSZÍTMÉNY A FEHÉR ÉS ROZÉBOROK  ERJESZTÉSÉHEZ ÉS FINOMÍTÁSÁHOZ

Új megközelítés a fehér- és a rozéborok készítésében:

A ViniTanninTM W egy magas tisztaságú, -fehérbort adó szőlőfajta héjából nyert- tannin készítmény. Segít optimalizálni a mustok redoxpotenciálját és evvel azok aromatikus stabilitását, valamint emeli a borok komplexitását. 

A ViniTanninTM W hozzájárul a bor strukturálásához kesernyés ízérzet vagy szárító tanninok mellékhatása nélkül, valamint növeli a bor érlelési potenciálját.

A ViniTanninTM W elősegíti az alapkénezés nélküli időszakban a borok érlelés alatti védelmét.

A ViniTanninTM W használatának előnyei a következők:

Rendkívül magas tisztaságú 100%-ban természetes minőségi fehérbort adó szőlőfajtából származik.

Optimalizálja a borok redoxpotenciálját és aromatikus stabilitását.

Könnyen és jól integrálódik a mustban vagy a borban.

Könnyen elkeverhető.

Nincs kesernyés íze vagy asztringes hatása.

Ajánlott dózisok:

A ViniTanninTM W alkalmazásának legalább 2 különböző módja lehet: egyrészt az erjedés alatt, másrészt a palackozás előtti véglegesítésnél. Az alkalmazott maximális dózis a borász érzékszervi preferenciájára bízható. Mi azonban nem ajánljuk bármely alkalmazás esetén a 5 g/hL vagy / 100kg maximált dózist meghaladni. A ViniTanninTM W adagolását mindig a SO2 adagolása előtt legalább 15 perccel végezzük. 

Bortípus / Fajta Erjesztés Palackozás előtt
Chardonnay; Pinot Blanc 1-3 g/100kg 0,5-1 g/hL
Sauvignon Blanc, Rizling 0,5-1g/100kg Nem ajánlott
Chenin Blanc, Viognier 1-2g/100kg 0,5-1 g/hL

Praktikus alkalmazási tanácsok:

  1. Keverjünk el 10g ViniTanninTM W -t 250 mL 35-40°C-os vízben vagy borban.
  2. A szuszpenzióhoz adagoljunk 10g/L borkősavat és azt alaposan keverjük el benne.
  3. Adjuk a szuszpenziót a musthoz vagy a borhoz.
  4. A palackozás/sterilszűrés előtti minimális kontaktidő 10 nap!

Kiegészítő információ:

Az egyes bortípusok és fajták esetén eltérő adagolási rátát ajánlunk az optimális hatás elérése érdekében. Biztonságtechnikai szempontból kérjük nézze át a biztonságtechnikai adatlapot. A szálló tanninport ne lélegezze be!

Tárolás és eltarthatóság:

A ViniTanninTM W 1kg-os visszazárható műanyag dobozban kerül kiszerelésre. Eltarthatósága nem magasabb mint 25-30 °C hőmérsékleten 24 hónap. Védjük a direkt fénnyel és a nedveséggel szemben. A csomagolás megnyitása után 1 hónappal felhasználandó a teljes mennyiség.