Barion Pixel

X-PRO FINESSE

Specifikus inaktivált élesztő stabilizáló hatással, a pezsgők érzékszervi finomítására és a „perlage” gazdagítására.

Cikkszám: E1010353 Kategória:

X-PRO FINESSE

Specifikus inaktivált élesztő stabilizáló hatással, a pezsgők érzékszervi finomítására és a „perlage” gazdagítására.

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localita Nassar, 37 I - 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

Specifikus inaktivált élesztő, amely az innovatív X-PRO® eljárásnak köszönhető és rendkívül magas poliszacharid, mannoprotein és lipid tartalom jellemzi.

Tulajdonságai:

Az X-PRO® az Enologica Vason forradalmian új kutatási projektje, amelynek a célja a borok identitásának erősítése, megőrizni és erősíteni az alapanyag természetes átalakulásának folyamatát. Kémiai adalékanyagok nélkül, precízen kihasználva a bor természetes alapvető mikroorganizmusainak jól ismert veleszületett stabilizáló képességét. Ez a teljesen új innovatív lízis procedúra alkalmazásának köszönhető, amely megőriz minden természetes tulajdonságot. Az X-PRO® eljárás külső enzimek használata nélkül, megfelelő, alacsony hőmérsékleten kivitelezett procedúra.
Az X-PRO® FINESSE enyhe borostyán színű aggregátum, alig érezhető karakteres illattal. Vízben könnyen feloldható, és oldata enyhén turbid.
Az X-PRO® FINESSE specifikus hatásnak köszönhetően jelentős hatással van a red-ox rendszerre, illetve részleges hatása van a bor fehérjestabilizálására és a kolloidális kicsapódásokra is. Érzékszervi szempontból segíthet a szárító vagy túl savas érzet finomításában finoman hozzájárulva a végső harmónia és íztartósság megteremtéséhez. Az X-PRO® FINESSE javítja a pezsgők eleganciáját jelentősen finomítva az ízérzetet és a „perlage” tartósságát.

Adatlap letöltése