Barion Pixel

X-PRO GRAPES

Stabilizáló hatású inaktivált élesztő a fehér- és rozémustok redox egyensúlyának természetes védelmére

Cikkszám: E3004882 Kategória:

X-PRO GRAPES

Stabilizáló hatású inaktivált élesztő a fehér- és rozémustok redox egyensúlyának természetes védelmére

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localita Nassar, 37 I - 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

Specifikus inaktivált élesztő (SIY), amely az innovatív X-PRO® eljárásnak köszönhető, és rendkívül magas azonnal rendelkezésre álló poliszacharid, mannoprotein és glutation, valamint speciális növényi eredetű aktív kitozán tartalom jellemzi.

Tulajdonságai:

Az X-PRO® GRAPES tipikus aromával és granulátum formulával rendelkezik, amely magában foglal por szerű szemcseméretet és a nagyobb pehely szerű darabokat is. Vízben könnyen oldható, oldata azonban gyakran turbid.
Az X-PRO® GRAPES létrejöttét a speciális X-PRO procedúrával kivont inaktívált élesztők és néhány speciális, gomba (Aspergillus niger) eredetű kitozán közötti szinergikus aktivitásról szóló tanulmánynak köszönheti. Különleges tulajdonságainak köszönhetően a könnyen oxidálható polifenolokkal szemben védelmet nyújt és finom szabályozó hatással bír, ezért hosszan tartó hatással van az alkalmazott borra. Bizonyos esetekben használatának köszönhetően egyes fémes kationok mennyisége csökken, de a legfontosabb hatása, hogy az X-PRO® GRAPES elősegíti a tisztulást a lebegő részecskék és a mikrobióta csökkentésével: ha ezt a hatást a megfelelő módon kezeljük, akkor pozitív módon befolyásolhatjuk a soron következő alkoholos erjedés lezajlását. Tény, hogy az X-PRO® GRAPES szinergikus védelmével készült tételek tisztább,
kifejezettebb és kiegyensúlyozottabb karakterrel rendelkeznek, amelyet előnyben részesít a fogyasztó. Használatával az alkalmazott kénessav szintek csökkentése mellett természetes úton növelhetjük a bor élettartamát. A termék alkalmazás szintén érdekes lehet az ORGANIKUS és a vegán-barát protokollok esetében is.

Adatlap letöltése