Barion Pixel

X-PRO IDENTITY RED

Specifikus inaktivált élesztő stabilizáló hatással, a vörösborok illatának természetes védelmére

Cikkszám: E1010352 Kategória:

X-PRO IDENTITY RED

Specifikus inaktivált élesztő stabilizáló hatással, a vörösborok illatának természetes védelmére

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localita Nassar, 37 I - 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

Specifikus inaktivált élesztő, amely az innovatív X-PRO® eljárásnak köszönhető, és rendkívül magas poliszacharid, mannoprotein és lipid tartalom jellemzi.

Tulajdonságai:

Az X-PRO® az Enologica Vason forradalmian új kutatási projektje, amelynek a célja a borok identitásának erősítése, megőrizni és erősíteni az alapanyag természetes átalakulásának folyamatát. Kémiai adalékanyagok nélkül, precízen kihasználva a bor természetes alapvető mikroorganizmusainak jól ismert veleszületett stabilizáló képességét. Ez a teljesen új innovatív lízis procedúra alkalmazásának köszönhető, amely megőriz minden természetes tulajdonságot.
Az X-PRO® eljárás külső enzimek használata nélkül, megfelelő, alacsony hőmérsékleten kivitelezett procedúra.
Az X-PRO® IDENTITY RED enyhe borostyán színű aggregátum, alig érezhető karakteres illattal. Vízben könnyen feloldható, és oldata enyhén turbid.
Az X-PRO® IDENTITY RED hozzájárul a bor eredeti identitásának és a fajtára jellemző aromakarakterek megőrzéséhez a megfelelő red-ox rendszer kialakításával. Vörösborok esetében néhány hagyományos derítőanyaggal való szinergikus használatával jól kezelhetők a már részlegesen oxidált összetevők is. Hatékonyan integrálja a keserű és vegetális tónusokat finoman hozzájárulva a végleges harmonizációhoz. Az X-PRO® IDENTITY RED természetes stabilizáló hatással van a színanyagokra és a borkőkiválásra miközben megőrzi a bor eredeti tulajdonságait.

Adatlap letöltése