ANCHOR NT 112
Testes vörösborok erjesztéséhez
Gyártó: ANCHOR WINE YEAST: PO Box 4, EPP Indust 7475, South Africa.
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.
Eredete:
Az ANCHOR NT 112 a Dél-Afrikai Stellenboschban található Mezőgazdasági Kutatóközpont Szőlészeti és Borászati Kutató Intézetének az ARC Infruitec-Nietvoorbij élesztőhibridizációs programjának az eredménye.
Alkalmazása:
Az NT 112 élesztő a határozott tanninstruktúrával rendelkező vörösborokhoz ajánlott. Kiemeli a szeder és a feketeribiszke aromáját a Cabrenet Sauvignon, és a Syrah és a Pinotage esetében. Szintén sikeresen alkalmazható a Cabernet Franc és a Zinfandel esetében. Stressz hatására (14% feletti alkohol; 20 ̊C alatti hőmérséklet esetén) képes SO2 termelésre, ami potenciálisan későbbre tudja tolni az MLF idejét. Ezért az NT 112 élesztő olyan vörösborok erjesztésére ajánlott, ahol kívánatos a későbbre halasztott MLF a mikro-oxigenzációs kezelés miatt.