ANCHOR NT 116
Friss aromás fehérszőlőből készült borok erjesztéséhez
Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localita Nassar, 37 I - 37020 Pedemonte Verona
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.
Eredete:
Az ANCHOR NT 116W a Dél-Afrikai Stellenboschban található Mezőgazdasági Kutatóközpont Szőlészeti és Borászati Kutató Intézetének az ARC Infruitec-Nietvoorbij élesztőhibridizációs programjának az eredménye.
Alkalmazása:
Az NT 116 élesztő ideális a primőr aromás fehérborok készítéséhez. Kiemeli a thiol aromákat (golgotavirág gyümölcs, grépfrút, guava) valamint a trópusi illatokat mutató acetát-észereket képez. Különösen erősíti a citrusos jegyeket a Chardonnay; Chenin Blanc, Sazvignon Blanc, és a Szürkebarát fajtákban.