ANCHOR NT 202
Aromás vörösborok erjesztésére ajánlott élesztő
Gyártó: ANCHOR WINE YEAST: PO Box 4, EPP Indust 7475, South Africa.
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.
Eredete:
Az ANCHOR NT 202 a Dél-Afrikai Stellenboschban található Mezőgazdasági Kutatóközpont szőlészeti és borászati kutató intézetének az ARC Infruitec-Nietvoorbij élesztőhibridizációs programjának az eredménye.
Alkalmazása:
AZ NT 202 kiemeli a Cabernet Sauvignon, mentás és piros bogyósgyümölcsökre emlékeztető aromáját, a Merlot szederre emlékeztető és a Pinotage feket ribiszkére, dohányra és szilvára emlékeztető aromáját. Az élesztő magasabb alkoholtoleranciával, jobb fruktóz hasznosítással, és stimuláló hatással rendelkezik a malolaktikus fermentációra egyéb vörösborokhoz ajánlott törzsekhez képest.Ezért kifejezetten ajánlott magas cukortartalmú mustok erjesztésekor amikor a magas alkoholtartalom miatt fenn áll az elhúzódó erjedés vagy a vontatott MLF.