ANCHOR VIN 13
Élesztő friss, gyümölcsös fehér- és rozéborok erjesztéséhez
Gyártó: ANCHOR WINE YEAST: PO Box 4, EPP Indust 7475, South Africa.
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.
Eredete:
Az ANCHOR VIN 13 élesztő a Dél-Afrikai Stellenbosch Egyetem Borászati Biotechnológiai Intézet Mikrobiológiai Tanszékének az élesztőhibridizációs programjának a terméke.
Alkalmazása:
Az VIN 13 élesztő kiemeli a thiol aromákat (golgotavirág gyümölcs, grépfrút guava) valamint a trópusi illatokat mutató acetát-észereket képez. Ajánlott a Chardonnay; Chenin Blanc, Rizling, Semillon, Fűszeres Tramini, Viognier és a Szürkebarát fajták mustjainak erjesztéséhez. Az élesztő szintén ajánlható gyümölcsös rozéborok erjesztéshez.