ANCHOR VIN 2000
Aromás élesztő a fehérborok aromaintenzitásának és komplexitásának a kiemelésére.
Gyártó: ANCHOR WINE YEAST: PO Box 4, EPP Indust 7475, South Africa.
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.
Eredete:
Az ANCHOR VIN 2000 élesztő a Dél-Afrikai Stellenbosch Egyetem Borászati Biotechnológiai Intézet Mikrobiológiai Tanszékének az élesztőhibridizációs programjának a terméke.
Alkalmazása:
A VIN 2000 kifejezetten ajánlott hordós erjesztésű Chardonnay készítéséhez a jó fruktóz-hasznosítás és az élénk citrusos aromák termelése miatt. Az élesztő szintén jól alkalmazható florális és citrusos aromákkal rendelkező Viognier, illetve gazdag és érett stílusú Chenin Blanc borok készítéséhez.