ANCHOR VIN 7
Élesztő a thiol-aromakomponens kiemelésére fehérszőlőből készült mustok erjesztéséhez
Gyártó: ANCHOR WINE YEAST: PO Box 4, EPP Indust 7475, South Africa.
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.
Eredete:
Az ANCHOR VIN 7 a Dél-Afrikai Stellenboschban található Mezőgazdasági Kutatóközpont Szőlészeti és Borászati Kutató Intézetének az ARC Infruitec-Nietvoorbij élesztőhibridizációs programjának az eredménye.
Alkalmazása:
Az VIN 7 élesztő ideális az alacsony hőmérsékleten erjesztett aromás fehérborok készítéséhez. A VIN 7 a thiol aromákat és ízjegyeket termel (golgotavirág gyümölcs, grépfrút, egres és guava) a must nem aromás preukrzoraiból. Ezért különösen ajánlott a következő szőlőfajtákból származó mustok erjesztéséhez: Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, és a Colombard.