ANCHOR WE 372

Cikkszám: CANCHWE372 Kategória:

Leírás

WE 372           

Aromás, simulékony vörösborok erjesztéséhez

Gyártó: ANCHOR WINE YEAST: PO Box 4, EPP Indust 7475, South Africa.

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Eredete:

Az ANCHOR WE 372 a Dél-Afrikai Stellenboschban található Mezőgazdasági Kutatóközpont Szőlészeti és Borászati Kutató Intézetének az ARC Infruitec-Nietvoorbij élesztőhibridizációs programjának az eredménye.

Alkalmazása:

Az ANCHOR WE 372 kiemeli a bogyós gyümölcsök és a florális aromákat a vörösborok esetében. Sikeresen alkalmazható a legtöbb vörösbort adó fajta esetében: Cabernet Sauvignon, Merlot , Cabernet Franc, Syrah, Pinotage, és Pinot Noir. A WE 372 szintén alkalmazható félédes fehérborok esetében, mivel az erjedés könnyen leállítható a hőmérséklet 10̊C alá való csökkentésével.

A fermentáció kinetikája:

Közepes erjedési kinetika

Alkohol kihozatal    –    0,57-0,62

Technikai jellemzők:

Hidegtűrés        –    16 ̊C

Optimális  ̊C tartomány  –    18-28̊C (Ne haladja meg a 30̊C-ot)

Ozmotikus tolerancia   –    24,5̊Balling,13,6 Baumé~15,8v/v%

Alkohol tolerancia  15̊C-on    15%

Habképzés        –    Alacsony

Anyagcsere jellemzők:

Glicerol termelés    –    5-7 g/L

Illósav termelés        –    általában kevesebb, mint:0,3 g/L

SO2 termelés        –    nagyon alacsony

Nitrogén szükséglet    –    átlagos

Fenotípus:

Killer aktivitás        –    Pozitív

Cinnamyl dekarb. aktivitás    Negatív (POF-)

Dózis:

30g/hL

Csomagolás:

1kg-os vákuumfóliázott csomagokban (5-15̊C között száraz helyen tárolandó!)

Az ANCHOR szárított aktív fajélesztők tulajdonságai és jellemzői

élesztő
Reduktív Száraz Fehérbor (újvilági) VS    VS VS    S     VS VS     
Klasszikus Száraz Fehérbor VS     S       
Vörösbor (újvilági, gyümölcsös)   VS S VS S S   VS           
Klasszikus Vörösbor   VS VS S   VS   VS           
Brandy alapbor                  S   VS    
Félédes Fehérbor                  VS S         
MLF Kompatibilitás S VS D S S S S S S S S D
Hidegtűrés  13°C- ig               
Alkohol tűrés  16%  felett                  
Killer aktivitás     
POF negatív          NT    
Saccharomyces cerevisiae (cerevisiae)                        
Saccharomyces cerevisiae (bayanus)                            
Saccharomyces cerevisiae (hybrid)              
Saccharomyces spp. Keverék         

NT: Nem Tesztelt; S: Jellemző; VS: Erősen Jellemző; D: Az MLF vontatott lehet

Országonként eltérő lehet az egyes törzsek elérhetősége.

Rehidratációs procedúra:

  1. lépés: adjunk 1 kg élesztőt 10L higított35-38̊C-os musthoz +/- 7̊Brix (4Baumé) óvatos kevergetés közben ügyelve, hogy ne csomósodjon össze. Lehetőleg klórmentes vizet használjunk.
  2. lépés: Hagyjuk 10-20 percet állni.
  3. Lépés: Kezdjük el az erjesztendő musttal visszahűteni az inokulátumot állandó kevergetés mellett. (10̊C !)
  4. Lépés: Keverjük hozzá az inokulátumot a z erjesztendő musthoz.

Az adatlapon szereplő termékek specifikációi a megadott instrukciók mellett érvényesek, és felelősségünk idáig terjed. Minden alkalmazást az éppen fennálló körülményekhez kell igazítani, ami minden esetben a felhasználó felelőssége.