BACTOZYM® SG
Enzimkeverék az almasavbontás szabályozásához
Összetétel:
Magas aktivitású tisztított tojásfehérjéből kivont lizozim. A könnyebb oldhatósága érdekében a BACTOZYM® SG granulált formában készül.
Tulajdonságai:
A BACTOZYM® SG kromatográfiás eljárás segítségével tojásfehérjéből kivont lizozim keverék, melynek készítése során nem használnak oldószert így biztosítva a végtermék rendkívüli tisztaságát, stabilitását és aktivitási potenciálját, amely alkalmassá teszi a borászati alkalmazásra.
A sejtfalbontó hatását csak a Gram pozitív baktériumok esetében tudja kifejteni, melyek sejtmembrán alkotói közötti glükozid kötéseket szakítja fel (bakteriolízis), ezáltal inaktiválva a baktériumokat.
E tulajdonságánál fogva a BACTOZYM® SG kiválóan alkalmas a tejsav-baktériumok (Enococcus; Lactobacillus; Pediococcus;) szaporodásának megakadályozására, de a Gram negatív ecetsav-baktériumok ellen nem hatásos.
BACTOZYM® SG egy biztonságos élelmiszeripari adalékanyag, amely az emberi szervezetre teljesen ártalmatlan, (hiszen a lizozim nyálban és a könnyben is megtalálható enzim). A BACTOZYM® SG nem befolyásolja az élesztőgombák működését és szaporodását.