BOOSTER ACTIV PREMIUM

Cikkszám: E1002936 Kategória:

Leírás

BOOSTER ACTIV PREMIUM® – Erjesztési aktivátor méregtelenítő hatással.

Összetétele:

50 % élesztősejtfal, 0,1 % tiamin, a maradék növényi eredetű szűrést segítő adjuváns.

Tulajdonságok:

A BOOSTER ACTIV PREMIUM® egy innovatív erjesztési aktivátor, amely az ENOLOGICA Vason kutató-fejlesztő központja által publikált több éves kutatómunka eredménye. A termék innovatív jellege az alkalmazási módjában áll, amelyet a félúton túljutott erjesztésekről (állandósult élesztősejt szám) szóló tanulmányok alapján lehet értelmezni. A készítmény ebben az úgynevezett ’stacionárius’ szakaszban biztosít rendkívül értékes tápanyag-utánpótlást, valamint méregtelenítő hatást (túlélés) az élesztősejtek számára – így biztosítva azok egyenletes és problémamentes működését. A legújabb kutatási eredményeknek megfelelően a BOOSTER ACTIV PREMIUM® összetétele úgy lett kialakítva, hogy az erjedés ideje alatt az élesztősejtek illósav termelése elfogadható értéken maradjon. A termék jelentős élesztősejtfal tartalma nagy adszorbeáló képességgel rendelkezik az erjedési folyamatok közben termelődő, – és az elhúzódó erjedésekért felelős- különböző méreganyagok irányában, saját kedvező tulajdonságainak megváltozása nélkül.

Ezen kívül, a tiamin jelenlétében az élesztősejtek olyan anyagcsere utakat választanak fejlődésükhöz, amelyek kevesebb acetaldehid és ketosav képzésével járnak így a szabad kénessav szint magasabb szinten tud maradni az erjedő anyagban.

Alkalmazása:

A BOOSTER ACTIV PREMIUM®-ot összetételéből adódóan (élesztősejtfal tiamin, a maradék növényi eredetű szűrést segítő adjuváns) speciálisan a fermentáció második felében való használatra fejlesztették ki. Használata ajánlott az erjesztés zavartalan biztosításra vagy vontatott erjesztések befejezésének biztosítására ’mezo-oxigenizáció’ együttes alkalmazása mellett.

A BOOSTER ACTIV PREMIUM® használata során be kell tartani az érvényben lévő vonatkozó előírásokat.

Hogyan alkalmazzuk?

A szükséges mennyiségű BOOSTER ACTIV PREMIUM®-ot oldjuk fel vízben 1:5 arányban, és hagyjuk állni legalább 30 percet, majd keverjük el alaposan a mustban.

Dózis:

10-30 g/hl az erjedés második felében!

Megjegyzés: 30 g/hl BOOSTER ACTIV PREMIUM® alkalmazása esetén 30 mg/hl tiamint (a megengedett határérték 60 mg/hl) és 15 g/hl élesztősejtfalat (40 g/hl a megengedett határérték) viszünk a borba. Ha a kezeléshez előzetesen már használtunk V STARTER PREMIUM®-ot akkor győződjünk meg arról, hogy az együttes alkalmazásukkal nem haladjuk-e meg a törvényben előírt határértékeket.

Csomagolás:

0,5 kg-os zacskókban.

Tárolása:

Száraz hűvös helyen alaposan visszazárva a megbontott tételt.

Veszélyességi besorolása:

  1. Január 28-i Minisztériumi határozat alapján: ’nem ártalmas’ kategóriába tartozik.

Referencia irodalom:

„Changes in Wine as a Conseqence of Nitrogen Suplementation in Grape Must” (Agostino Cavazza, Istituto Agrario di San Michele/Italy, M. Caputo, E. Bocca, R. Ferrarini, P. Giudici)