CLASSIC RED

Cikkszám: E1024013 Kategória:

Leírás

CLASSIC RED

Saccharomyces cerevisiae

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

Szelektált borászati élesztő, magas százalékú aktív cella számmal (minimum 107/g).

Termék jellemző:

A CLASSIC RED egy kedvezőtlen erjesztési körülményekre szelektált borászati fajélesztő, amely magas erjesztési erővel és kimagaslóan jó kénessav tűréssel rendelkezik.

Nem befolyásolja a fajta aromakarakterisztikáját.

Használata:

A CLASSIC RED a szőlő aroma komponenseinek kihangsúlyozása esetében ajánlott, kifejezetten nem szabályozható hőmérsékletű erjesztések esetén. Az ilyen körülmények között adja a legjobb eredményt, mivel a rendkívül gyors erjedés következtében a vadélesztők felszaporodása gátlódik. A termék szintén használható fehér és rozéborok esetében is hasonló körülmények esetén.

Előírás:

Adja a szükséges mennyiségű élesztőt 1:10 rész 40 °C fokos vízhez, amely 1-2% cukrot tartalmaz. 30 perc elteltével adja hozzá szűrt és kénezett musthoz, elkerülve a magas hőmérsékletingadozást. Az oldat nem tartalmazhat 2%-nál magasabb cukor mennyiséget. Ebben a fázisban ajánlatos erjesztő aktivátor – V ACTIV PREMIUM használata.

A rehidratációt követően hozzá lehet adni az erjesztendő tételhez, ajánlatos a tank alján elvégezni az inokulációt.

Adagolás:

10-20 g/hL fehér mustok erjesztéséhez

10-25 g/hl vörös mustokhoz

30-50g/hL megakadt erjesztéseknél

15-30 g/hL újraerjesztéshez

Csomagolás:

15 kg-os vákuum csomagolásban

Tárolás:

Száraz hideg helyen tartandó. A termék a tulajdonságait a csomagoláson jelzett időpontig megtartja. A felnyitott csomagot gondosan zárja vissza és használja fel a lehető legrövidebb időn belül.

Figyelmeztetés:

28/01/1992 Olasz Minisztériumi rendelet értelmében: nem veszélyes.