Leírás
CLASSIC WHITE
Saccharomyces cerevisiae
Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.
Összetétel:
Szelektált borászati élesztő, magas százalékú aktív cella számmal.
Termék jellemző:
Az CLASSIC WHITE egy aromatikus tulajdonsággal rendelkező élesztő, magas metabolikus tulajdonságának
köszönhetően jó észter-, és másodlagos erjesztési tulajdonságokkal rendelkezik. Megfelelő aminosav tartalmú mustok esetében β-fenil-ethanolt termel, amely jelentősen emeli az aromaintenzitást. Normális esetben az átlagosnál magasabb arányú banánolajat produkál. Rezisztens az alkoholra, kéndioxidra, és az alacsony erjedési hőmérsékletre.
Használata:
Az CLASSIC WHITE a szőlő aroma komponenseinek kihangsúlyozása esetében ajánlott. Igen alkalmas fehér és rozé mustok erjesztéséhez. Használható fiatal, aromatikus vörösborokhoz is.
Előírás:
Adja a szükséges mennyiségű élesztőt 1:10 rész 40 °C fokos vízhez, amely 1-2% cukrot tartalmaz. 30 perc elteltével adja hozzá szűrt és kénezett musthoz, elkerülve a magas hőmérséklet ingadozást. Az oldat nem tartalmazhat 2%-nál magasabb cukor mennyiséget. Ebben a fázisban ajánlatos erjesztő aktivátor – V ACTIV PREMIUM használata.
A rehidratációt követően hozzá lehet adni az erjesztendő tételhez, ajánlatos a tank alján elvégezni az inokulációt.
Adagolás:
10-20 g/hL fehér mustok erjesztéséhez
10-25 g/hl vörös mustokhoz
15-30 g/hL újraerjesztéshez
Csomagolás:
15 kg-os vákuum csomagolásban
Tárolás:
Száraz hideg helyen tartandó. A termék a tulajdonságait a csomagoláson jelzett időpontig megtartja. A felnyitott csomagot gondosan zárja vissza és használja fel a lehető legrövidebb időn belül.
Figyelmeztetés:
28/01/1992 Olasz Minisztériumi rendelet értelmében: nem veszélyes.