COLOR STAB SG

Cikkszám: E3001036 Kategória:

Leírás

COLORSTAB® SG – GRANULÁLT FORMÁTUMÚ BORÁSZATI TANNIN SZÍNSTABILIZÁLÁSRA.

Összetétele:
Vegyes összetételű tannin készítmény, amely a francia tölgyből kivont Premium® Limousin ellág-tanninok mellett, a zöldteából extrahált katechin-típusú tanninokat,valamint tara és gesztenye gallo tanninokat tartalmaz, amelyek szinergizmusban működve stabilizálják a vörösborok színanyagait.

Tulajdonságai:
A Colorstab® SG készítmény az Enologica Vason a tanninok borászati felhasználása során szerzett több éves tapasztalatának az eredménye. A Colorstab® SG készítményben található különböző tannin frakciók szinergizmusának köszönhetően egyrészt stabilizálják a színanyagokat, másrészt inaktiválják a szőlőben természetes módon jelenlévő oxidáz enzimek működését. Ez utóbbi hatás alapvetően a katechin típusú tanninoknak köszönhető, amelyek erősen reagálnak az oxidáz enzimekkel teljesen de-proteinizálva azokat, így blokkolva káros működésüket.
A színanyagok stabilizálását az exkluzív extrahálási eljárással a zöld teából kivont katechinek mellett a francia tölgyből kivont Premium® Limousin ellág-tanninok végzik. A katechinek a legreaktívabb tanninok, amelyek akár az oxigén jelenléte nélkül is képesek az antocianinok stabilizálására, míg az ellág-tanninok kevés oxigén jelenlétét igénylik hatásuk érvényesítése érdekében. Ezen kívül a tölgyből származó elegáns ellág-tanninok, és a zöld teából származó katechinek működésük közben megőrzik a bor organoleptikus egyensúlyát: a ligninek átalakulása során keletkező alkotók hozzájárulnak a bor vaníliás jegyeinek kiemeléséhez (Limousin ellág-tanninok), ugyanakkor a zöld teából származó katechinek szerepet játszanak a bor gyümölcsös karakterének kifejezésében.
A Colorstab® SG az oxidációval szembeni védelem mellett komplexebb, teltebb íz érzetet, és hosszabb utóízt kölcsönöz a bornak.

Alkalmazása:
A Colorstab® SG készítmény alkalmazható az erjedés (vinifikáció) és a borérlelés korai szakaszában is.

Használati utasítás:
Keverjük el a szükséges mennyiségű Colorstab® SG-t a súlya tízszeresének megfelelő mennyiségű nem túl magas keménységi fokú vízben, lehetőleg fém keverőeszköz használata nélkül. Granulátum formulájának köszönhetően hideg vízben is könnyen oldódik.
A kedvezőbb eredmény elérése érdekében használata során ajánlott a mikro-oxigenizáció paralel alkalmazása.

Dózis:
10-30 g/hL esetleg 40 g/ hL vörösbor készítés esetén.
3-8 g/ hL rozébor készítése esetén.

Csomagolás:
0,5 kg-os polylaminált zacskókban, jól zárást biztosító műanyag zippel.
Tárolás: hűvös száraz helyen fénytől elzárva, a megbontott zacskókat gondosan visszazárva.

Veszélyességi besorolása:
Az 1992/01/28 Olasz minisztériumi rendelet alapján „NEM VESZÉLYES” besorolású termék.