EPERNAY 2

Cikkszám: E1010319 Kategória:

Leírás

EPERNAY 2

Saccharomyces cerevisiae

A termék:

ez a termék borászati felhasználásra előállított magas százalékban aktív sejteket tartalmazó (minimum 20 milliárd grammonkénti termékben) élesztő; a Saccharomyces cerevisiae törzsbe tartozik a Lodder 1970-es besorolás alapján.

Leírása: az Epernay 2 a Saccharomyces cerevisiae törzsbe tartozik és a tökéletes kriofil tulajdonsága, a kén- dioxiddal való tökéletes ellenálló képessége miatt, valamint alacsony habképző tulajdonsága miatt az erjesztési folyamatok alatt.

Az Epernay 2 ezen kívül érdekesnek bizonyul alacsony nemkívánatos erjesztő metabolitok képződése miatt mint pl.: acetaldehid, piruvát-sav és magasabb alkoholok. Egy könnyed almasavas tulajdonsággal rendelkezik.

Alkalmazása:

az Epernay 2 alkalmazása különösen ajánlott ellenőrzött hőmérséklet melletti fehér mustok erjesztésénél, ahol szabályos és állandó erjesztés folyik a cukrok teljes, elfogyásáig. Az Epernay 2 –vel erjesztett termékek aromai tulajdonságai kiemelkedőek és az ezáltal kezelt borok frissebbek és gyümölcsösebbek. Ezen kívül sikeresen alkalmazható különleges, fűszeres vörös borok nyeréséhez. Az Epernay 2 alkalmazásakor a jelen érvényben levő szabályzásnak megfelelően járjunk el.

Alkalmazása:

a szükséges élesztő mennyiséget 10 rész vízbe (40 ºC-os) oldja fel, mely tartalmaz 1-2 % cukrot; egy fél óra múlva rázza fel / keverje meg és adja hozzá a szűrt és szulfitált mustot, úgy hogy hirtelen hőmérséklet csökkenést ne okozzunk vele. Hogy elősegítsük az élesztő szaporodását, a tápoldat 2 % -nál több cukrot nem tartalmazhat és gondosan szellőztetettnek kell lennie; ebben a fázisban ajánlatos élesztő aktiválók használata mint a V activ premium. A rehidrált élesztő aktív élesztési folyamatban tehát belevehető az élesztendő mennyiségbe. Ajánlatos fokozatosan hozzáadagolni a mustot élesztővel ellátott mennyiséggel.

Adagolása:

10-20 g/hL fehér és vörös mustok erjesztése esetén.

Csomagolása:

Légmentesen zárt 500 gr-os műanyag zacskókban.

Tárolása:

A terméket hűvös és száraz helyen kell tárolni, olyan körülmények között hogy élesztő hatását a lejárati dátumig meg tudja tartani. A már kinyitott csomagolást gondosan vissza kell zárni és mihamarabb felhasználni.

Veszélyességi besorolása:

Az 1992/01/28 –i olasz minisztériumi rendelet alapján a termék besorolása: nem veszélyes.