EXTRAFERM

Cikkszám: CEXTRAF1 Kategória:

Leírás

Must és bor detoxifikáló ágens

Gyártó: OENOBRANDS Parc Agropolis II, 2196 boulevard de la Lironde CS 34603 F34-397 France,

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Az EXTRAFERM élesztő burok megköti és eltávolítja a mustból vagy a borból az élesztők által termelt toxikus anyagokat (mint amilyenek egyes zsírsavak) vagy peszticid maradványokat, vagy az emberi szervezetre káros toxikus molekulákat mint amilyen az ochratoxin A.

Az EXTRAFERM elősegíti az erjedést, és javítja a bor minőséget a kellemetlen szagok eltávolításával (TCA; TBA; PCA szennyeződések) vagy más negatív hatású vegyületek (etil-fenol) megkötésével.

Tulajdonságai:

  • Elősegíti az erjedést az élesztők által termelt toxinok megkötésével.
  • Javítja az élesztő alkohol toleranciáját
  • A toxikus vegyületek megkötésével javítja a bor analitikai paramétereit.
  • A kellemetlen szagok megkötésével visszaállítja a bor organoleptikailag kedvező tulajdonságait.
  • Alkalmazását követően gyorsan kiülepszik segítve az aljtól való gyors elválasztást.

Összetétele:

100% élesztősejt burok

Ajánlott alkalmazása és a dózis:

Óvatosan keverjük el 10 x mennyiségű vízben majd alaposan oszlassuk el a kezelni kívánt tételben.

A must kezelésére az erjesztést megelőzően:

20-40 g/hL adagban keverjük el a problémás (túltisztított, vagy szermaradványokkal rendelkező) mustban.

Az erjedés felgyorsítására vagy elhúzódó, leakadt erjedések esetén:

30-40g/hL egyszeri adagban.

  1. Keverjük el a toxinokat tartalmazó mustban.
  2. Ha leakadt az erjedés ez után oltsuk újra a tételt, amihez használjuk az Oenobrands protokol-t és a Fermichamp® fruktofil bayanus élesztőt.

Borok detoxifikálására:

20-40 g/hL adagban keverjük el.

  1. Keverjük el a toxinokat tartalmazó (Ochratoxin A; anizolok; etil-fenol) borban zárt fejtés közben egy szivattyú segítségével kerülve a felesleges oxidációt.
  2. Többször alaposan keverjük át zárt fejtési körben…
  3. Kóstoljuk és analizáljuk a kezelt tételt. (Anizolos szennyeződések esetén 12-24 óra hatóidőre van szükség, etil-fenol esetében ennél hosszabb idő kell a tisztuláshoz.
  4. Fejtsük le az ülepedési aljról a bort.

Csomagolás: 1 és 10 kg-os többrétegű zsákokban

Tárolása: Száraz, hűvös helyen (5-15ºC) tárolandó a csomagoláson feltüntetett szavatossági idő figyelembevételével. A felbontott csomagot gondosan zárjuk vissza, és lehetőleg minél előbb használjuk fel.