EXTRARED L
Enzimkészítmény vörösborok készítéséhez, extraháló és stabilizáló aktivitással.
Összetétele:
Az EXTRARED L egy pektinbontó enzimkészítmény celluláz, hemicelluláz és proteáz mellék aktivitással.
Tulajdonságai:
Az EXTRARED L egy pektinbontó enzimkészítmény jelentős másodlagos aktivitással, amely a bogyóhéj sejtjeinek sejtfalát elbontja ezzel lehetővé téve a vakuólumokból a színanyagok feltárulását. Az EXTRARED L szintén elősegíti és felgyorsítja a polifenolok extrakcióját.
Másodlagos celluláz és hemicelluláz aktivitása, amely az erjesztés kései szakaszában a poliszacharidok extraakciója érdekében lett kifejlesztve. A poliszacharidok megfelelő extrakciójára nem csak azért van nagy szükség, mert ezen alkotóelemek rendkívül stabil molekulákat alkotnak a bor antocianinjaival, hanem azért is, mert szerepet játszanak a bor megfelelő struktúrájának és teltségének kialakításában.
Az EXTRARED L 10-30 ˚C hőmérsékleti tartományban működik, amely értékek között az aktivitása a hőmérséklet emelkedésével párhuzamosan emelkedik. Az enzimkészítmény aktivitását az általánosan használt kén-dioxid értékek nem befolyásolják.