FERMIVIN 7013

Cikkszám: CFERM701305 Kategória:

Leírás

FERMIVIN 7013

Borászati fajélesztő gyors, komplett erjesztésekhez a fajtajegyek megőrzése mellett

Gyártó: OENOBRANDS Parc Agropolis II, 2196 Boulevard de la Lironde CS 34603 F34-397 France,

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Alkalmazás:

A Fermivin 7013 élesztő robosztus gyors erjedést produkáló törzs.

A Fermivin 7013 élesztő a legtöbb bortípus erjesztésére alkalmas a desztillációra szánt alapborok erjesztéséig bezárólag (alacsony mennyiségű acetaldehidet és magasabb rendű alkoholt termel. Vörösborok erjesztésekor ajánlott a Rapidase® Extra Fruit enzimmel közösen alkalmazni, a magasabb mennyiségű pirano-antocianin extrakció és a gyorsabb stabilizáció miatt.

Tudomány & technológia:

A Fermivin 7013 törzsre jellemző a gyors komplett erjedés, effektív cukor alkohol konverzió és alacsony mennyiségű nem kívánatos metabolikus melléktermék termelés

Anyagcserével kapcsolatos jellemzők:

SO2 termelés <10mg/L

Glicerintermelés: 4-6g/L

Illósav termelés: <0,18g/L

Acetaldehid termelés <20mg/L

H2S termelés Alacsony

Killer faktor Killer K2

Származás és fenntartás:

A 7013 törzs szelekcióját és érvényesítését az INRA végezte (French National Institute for Agriculutral Research) a Corbières régióban (Languedoc Franciaország) 1970-ben. A törzs 1977 óta elérhető a piacon.

Érzékszervi megítélés:

Az élesztő teljes mértékben megőrzi a szőlőre jellemző karaktert, ugyanakkor engedi a teroár érvényesülését is a borban.

Dózisok és kiszerelések:

Ajánlott dózis:20g/hL. (1010 db aktív sejt /g)
Csomagolás:0,5kg és 15kg vákuum csomagolt.
Bontatlan csomagolásban: 5-15°C tárolandó!