Leírás
FERMIVIN 7013
Borászati fajélesztő gyors, komplett erjesztésekhez a fajtajegyek megőrzése mellett
Gyártó: OENOBRANDS Parc Agropolis II, 2196 Boulevard de la Lironde CS 34603 F34-397 France,
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.
Alkalmazás:
A Fermivin 7013 élesztő robosztus gyors erjedést produkáló törzs.
A Fermivin 7013 élesztő a legtöbb bortípus erjesztésére alkalmas a desztillációra szánt alapborok erjesztéséig bezárólag (alacsony mennyiségű acetaldehidet és magasabb rendű alkoholt termel. Vörösborok erjesztésekor ajánlott a Rapidase® Extra Fruit enzimmel közösen alkalmazni, a magasabb mennyiségű pirano-antocianin extrakció és a gyorsabb stabilizáció miatt.
Tudomány & technológia:
A Fermivin 7013 törzsre jellemző a gyors komplett erjedés, effektív cukor alkohol konverzió és alacsony mennyiségű nem kívánatos metabolikus melléktermék termelés
Anyagcserével kapcsolatos jellemzők:
SO2 termelés <10mg/L
Glicerintermelés: 4-6g/L
Illósav termelés: <0,18g/L
Acetaldehid termelés <20mg/L
H2S termelés Alacsony
Killer faktor Killer K2
Származás és fenntartás:
A 7013 törzs szelekcióját és érvényesítését az INRA végezte (French National Institute for Agriculutral Research) a Corbières régióban (Languedoc Franciaország) 1970-ben. A törzs 1977 óta elérhető a piacon.
Érzékszervi megítélés:
Az élesztő teljes mértékben megőrzi a szőlőre jellemző karaktert, ugyanakkor engedi a teroár érvényesülését is a borban.
Dózisok és kiszerelések:
Ajánlott dózis:20g/hL. (1010 db aktív sejt /g)
Csomagolás:0,5kg és 15kg vákuum csomagolt.
Bontatlan csomagolásban: 5-15°C tárolandó!