FERMIVIN A33

Cikkszám: CFERMA3305 Kategória:

Leírás

FERMIVIN A33

Borászati fajélesztő strukturált, hordós érlelésre szánt vörösborok készítéséhez

Gyártó: OENOBRANDS Parc Agropolis II, 2196 Boulevard de la Lironde CS 34603 F34-397 France

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12

Alkalmazás:

A Fermivin A33 élesztő kifejezetten a hordós érlelésre szánt vörösborok készítésre alkalmas törzs. A törzs alkoholtoleranciája magas, akár 15% potenciális alkoholtartalom esetén is végig viszi az erjedést, de a megfelelő tápanyag utánpótlás esetén (Maxaferm®) akár ennél magasabb alkohol kierjesztésére is alkalmas. A Rapidase® Extra Fruit macerációs enzimmel kombináltan alkalmazva a Fermivin A33 optimalizálja a színanyagok és fenolos összetevők extrakcióját.

Tudomány & technológia:

A Fermivin A33 elősegíti a polifenol extrakciót és hozzájárul az antocianin molekulák (mint a piroantocianinok) stabilizációjához.

Érzékszervi megítélés:

Gyümölcsös aromák főleg földiszeder és fekete ribizli.

Anyagcserével kapcsolatos jellemzők:

SO2 termelés <10mg/L

Glicerintermelés 5-7g/L

Illósav termelés <0,24g/L

Acetaldehid termelés <30mg/L

H2S termelés Átlagos

Killer faktor Neutrális

HCDC* aktivitás 65%
HCDC = Hidroxicinnamát dekarboxiláz aktivitás

Származás és fenntartás:

A 331 törzs szelekcióját és érvényesítését a University of Chile végezte

Dózisok és kiszerelések:

Ajánlott dózis:20g/hL. (1010 db aktív sejt /g)
Csomagolás:0,5kg és 10kg vákuum csomagolt.
Bontatlan csomagolásban: 5-15°C tárolandó!