Leírás
FERMIVIN JB3
Saccharomyces cerevisiae borászati fajélesztő aromás fehér- és rozéborok készítéséhez
Gyártó: OENOBRANDS Parc Agropolis II, 2196 Boulevard de la Lironde CS 34603 F34-397 France,
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12
Alkalmazás:
A Fermivin JB3 elősegíti a borban az aromatikus komplexitás kialakulását az olyan neutrális aromakarakterisztikával rendelkező szőlőfajták esetében is mint az Ugni blanc, Alrén, Maccabeu, vagy a Chenin Blanc. Az élesztő jól képes erjeszteni a túltisztított mustokat is. A Fermivin JB3 a nagyüzemek stabil aromatikus profilla rendelkező tételeinek erjesztésre, vagy akár a Cognac alapborok készítésére (BNIC által elfogadott) is ajánlott élesztő.
Tudomány & technológia:
A Fermivin JB3 működése során nagy mennyiségű magasabb rendű alkoholt, észtert, mint a 2-feniletanil-acetát (rózsa, méz) és izobutil-acetát (ananász) termel.
Anyagcserével kapcsolatos jellemzők:
SO2 termelés <10mg/L
Glicerintermelés 4-6 g/L
Illósav termelés <0,18g/L
Acetaldehid termelés <20mg/L
Killer faktor Killer K2
Kén-hidrogén termelés Alacsony
Származás és fenntartás:
A JB3 törzs szelektálását és jóváhagyását a CIVAM (Centre d’Initiatives pour Valoriser l’Agriculture et le Milleu Rural) Korzikán, Franciaországban végezték.
Dózisok és kiszerelések:
Ajánlott dózis:20g/hL. (1010 db aktív sejt /g)
Csomagolás:0,5kg és 5kg vákuum csomagolt.
Bontatlan csomagolásban: 5-15°C tárolandó!