FERMIVIN LS2

Cikkszám: CFERMLS205 Kategória:

Leírás

FERMIVIN LS2

Saccharomyces c. var.bayanus fajélesztő elsődleges és másodlagos erjesztésekhez

Gyártó: OENOBRANDS Parc Agropolis II, 2196 Boulevard de la Lironde CS 34603 F34-397 France

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Alkalmazás:

A Fermivin LS2 egy robosztus erjesztési tulajdonságokkal jellemezhető élesztő, amely alkalmas akár nehezebb körülmények (alacsony hőmérséklet vagy túltisztított must <80NTU) között is a must teljes cukortartalmát kierjeszteni. Alkalmas mind a hagyományos palackban történő pezsgőerjesztésre, mind a tartályos – Charmat metódusú erjesztésekre is.

Tudomány & technológia:

A Fermivin LS2 és a borászat referencia élesztőjével egy Müller Thurgau tétel másodlagos erjesztési kinetikája (Veneto – Olaszország)

Érzékszervi megítélés:

Ez a törzs megőrzi az adott szőlő aromatikus profilját és nem termel erjesztési aromakomponenseket.

A borász mondja:

A Fermivin LS2 a nehéz körülmények között lejátszódó sikeres másodlagos erjesztések élesztője. Hatékony konzisztens és megbízható. Teljesen neutrális aromakarakterisztikájú ezért megőrzi az adott teroár tipikusságát.

Anyagcserével kapcsolatos jellemzők:

SO2 termelés <10mg/L

Glicerintermelés 5-7 g/L

Illósav termelés <0,18g/L

Kén-hidrogén termelés Alacsony

Killer faktor Killer

Származás és fenntartás:

Az LS2 törzs Champagne-i szelekció, érvényesítését az OENOBRANDS végzi

Dózisok és kiszerelések:

Ajánlott dózis:20g/hL. (1010 db aktív sejt /g)
Csomagolás:0,5kg vákuum csomagolt.
Bontatlan csomagolásban: 5-15°C tárolandó!