Leírás
FERMIVIN PDM
Saccharomyces cerevisiae var. bayanus fajélesztő biztonságos erjesztésekhez
Gyártó: OENOBRANDS Parc Agropolis II, 2196 Boulevard de la Lironde CS 34603 F34-397 France
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.
Alkalmazás:
A Fermivin PDM élesztő a legtöbb szélsőséges borászati kondíció (széles hőmérsékleti határok, és magas potenciális alkoholtartalmak) mellet is biztonságos gyors és teljes alkoholos erjedést biztosít. A kierjedt bor organoleptikai profiljához kis mértékben járul hozzá, (alacsony erjedési észter termelés) ami ideális élesztővé teszi a legtöbb fehér és vörösbor esetében is.
Tudomány & technológia:
A Fermivin PDM rendkívül gyors erjesztési kinetikával rendelkezik. Az erjedés alatt azonban nem termel kellemetlen vinil-fenol-t és rendkívül alacsony mértékben termel acetaldehidet.
Érzékszervi megítélés:
Mivel a törzs alacsony nem kívánatos anyagcsereterméket termel a kierjedt bor tiszta, a szőlőfajtákra jellemző aromákkal rendelkezik.
Anyagcserével kapcsolatos jellemzők:
SO2 termelés <10mg/L
Glicerintermelés faktor 5-7g/L
Illósav termelés <0,18g/L
Acetaldehid termelés <20mg/L
H2S termelés Alacsony
Vinil-fenol termelés Kimutathatatlan (POF-)
Killer faktor Killer
Származás és fenntartás:
A 8706 törzs szelekcióját Champagne régióban végezték, érvényesítését az Oenobrands végzi.
Dózisok és kiszerelések
Ajánlott dózis:20g/hL. (1010 db aktív sejt /g)
Csomagolás:0,5kg és 15kg vákuum csomagolt.
Bontatlan csomagolásban: 5-15°C tárolandó!
In-Line Ready: ajánlott dózis 30g/hL. (10kg).