FERMIVIN SM102

Cikkszám: CFERMSM10205 Kategória:

Leírás

FERMIVIN SM102 (Fermiblanc Arom)

Saccharomyces cerevisiae borászati fajélesztő könnyű aromás fehérborok készítéséhez

Gyártó: OENOBRANDS Parc Agropolis II, 2196 Boulevard de la Lironde CS 34603 F34-397 France,

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Alkalmazás:

A Fermivin SM102 élesztővel florális aromákkal (akácfavirág, galagonyavirág) jellemezhető borokat készíthetünk. Az élesztő szintén sikerrel alkalmazható likőr borok vagy alacsony alkoholtartalmú maradékcukorral rendelkező tételek készítésére. A Fermivin SM102 ajánlható desztillálásra szánt alapborok készítésére is. Az élesztő anyagcseretermékei könnyen lelassítja, vagy akadályozza az almasav bomlást.

Tudomány & technológia:

A Fermivin SM102 működése során elősegíti az etil-észteres zsírsavak (főleg az etil-kaproát (alma) és etil-laurát) képződését, amelyek gyümölcsös aromákat biztosítanak, kerek borok és párlatok készítését eredményezik. A Fermivin SM102 nagyon alacsony mennyiségű magasabb rendű alkoholt termel.

Érzékszervi megítélés:

Ez a törzs nagyon könnyű, florális jegyekkel jellemezhető kiegyensúlyozott fehérborok készítését teszi lehetővé.

Anyagcserével kapcsolatos jellemzők:

SO2 termelés <10mg/L

Glicerintermelés 6-7 g/L

Illósav termelés <0,18g/L

Acetaldehid termelés <20mg/L

Kén-hidrogén termelés Alacsony

Killer faktor Killer

Származás és fenntartás:

Az SM102 törzs szelektálását Franciaországban (Cognac régió) végezték, érvényesítését az Oenobrands végzi. A törzs 1989 óta van a piacon

Dózisok és kiszerelések:

Ajánlott dózis:20g/hL. (1010 db aktív sejt /g)
Csomagolás:0,5kg vákuum csomagolt.
Bontatlan csomagolásban: 5-15°C tárolandó!