FERMIVIN TS28

Cikkszám: CFERMTS2805 Kategória:

Leírás

FERMIVIN TS28

Saccharomyces cerevisiae borászati fajélesztő Sauvignon Blanc borok készítéséhez.

Gyártó: OENOBRANDS Parc Agropolis II, 2196 Boulevard de la Lironde CS 34603 F34-397 France.

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Alkalmazás:

A Fermivin TS28 élesztő optimalizálja a tiolos aroma prekurzorok termelődését: puszpángfa, egres, minerális jegyek, kovakő. A Fermivin TS28 élesztő az éles friss aromajegyek mellett kerekséget és kiegyensúlyozottságot biztosít. A megfelelő nitrogén ellátottság (Natuferm®) az erjedés alatt segít optimalizálni az élesztő aromatikus potenciálját.

Tudomány & technológia:

A különleges β-liáz aktivitásának köszönhetően a Fermivin TS28 nagyon effektíven szabadítja fel a fajtára jellemző aromákat, különösen a 3MH (grépfrút, passiógyümölcs) és a 4MMP (feketeribiszke; bukszus).

Érzékszervi megítélés:

Ez a törzs nagyon intenzív aromákkal (puszpángfa, egres, minerális jegyek, kovakő) jellemezhető fehérborok készítését teszi lehetővé.

Anyagcserével kapcsolatos jellemzők:

SO2 termelés <10mg/L

Glicerin-termelés 6-8 g/L

Illósav termelés <0,31g/L

Acetaldehid termelés <35mg/L

Kén-hidrogén termelés Átlagos

Killer faktor Killer K2

Származás és fenntartás:

A 2868 törzs szelektálását és érvényesítését az IFV (French Vine and Wine Institute) végezte a Loire Völgyben. (Muscadet Franciaország).

Dózisok és kiszerelések:

Ajánlott dózis:20g/hL. (1010 db aktív sejt /g)
Csomagolás:0,5kg és 10kg vákuum csomagolt.
Bontatlan csomagolásban: 5-15°C tárolandó!