FERMIVIN VB1

Cikkszám: CFERMVB105 Kategória:

Leírás

FERMIVIN VB1

Saccharomyces c. var. bayanus borászati fajélesztő – a rizling tételek ideális élesztője.

Gyártó: OENOBRANDS Parc Agropolis II, 2196 Boulevard de la Lironde CS 34603 F34-397 France.

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Alkalmazás:

A Fermivin® VB1 jól erjeszti a nagyon tiszta mustokat, rendkívül erős erjesztő, és alacsony tápanyagigényű élesztő. Azonban a nagyon alacsony turbiditású mustok esetén ajánlott a Maxaferm® tápanyag alkalmazása. A must almasav tartalmának részleges feldolgozása a Fermivin VB1 élesztő által kitolja az almasavbomlás elkezdődésének az idejét.

Tudomány & technológia:

A Fermivin VB1 élesztő legfontosabb németországi kutatóintézetek által is a minőségi rizlingborok készítéséhez ajánlott élesztő.

Anyagcserével kapcsolatos jellemzők:

SO2 termelés <10mg/L

Glicerol termelés 5-7 g/L

Illósav termelés <0,15g/L

Acetaldehid termelés <20mg/L

Kén-hidrogén termelés Alacsony

Vinil-fenol termelés Alacsony

Killer faktor Killer

Származás és fenntartás:

A VB 1 törzset Franciaországban, Elzászban szelektálták, és a törzs érvényesítését az OENOBRANDS végzi.

Dózisok és kiszerelések:

Ajánlott dózis:20g/hL. (1010 db aktív sejt /g)

Csomagolás:0,5kg és 15kg vákuum csomagolt.

Bontatlan csomagolásban: 5-15°C tárolandó!