FERMIVIN VR5

Cikkszám: CFERMVR505 Kategória:

Leírás

FERMIVIN VR5

Borászati fajélesztő hordós érlelésre szánt vörösborok készítéséhez.

Gyártó: OENOBRANDS Parc Agropolis II, 2196 Boulevard de la Lironde CS 34603 F34-397 France,

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Alkalmazás:

A Fermivin VR5 élesztő kifejezetten a hosszabb idejű hordós érlelésre szánt vörösborok készítésére alkalmas törzs, amely elősegíti az optimális polifenol extrakciót és stabilizációt az érlelés folyamán. A Rapidase® Extra Fruit macerációs enzimmel kombináltan alkalmazva a Fermivin VR5 optimalizálja a színanyagok extrakcióját a pirano-antocianinok termelésével.

Tudomány & technológia:

A Fermivin VR5 elősegíti a polifenol extrakciót, hozzájárul a pirano-antocianinok képződéséhez-stabilizációjához, és nagy mennyiségű polyszacharidot szabadít fel. Ez elősegíti az érlelés alatt a struktúra kialakulását és a színstabilizációt.

Érzékszervi megítélés:

Intenzív mély szín, vörös gyümölcsös és érett gyümölcs aromák jellemzik a tételeket, nagy teltség és struktúra.

Anyagcserével kapcsolatos jellemzők:

SO2 termelés <10mg/L

Glicerintermelés 7-8g/L

Illósav termelés <0,18g/L

Acetaldehid termelés <20mg/L

H2S termelés Alacsony

Killer faktor Neutrális

HCDC* Aktivitás 80%

Származás és fenntartás:

A VR5 törzs szelekcióját Burgundy-ban (Franciaország) végezték. Érvényesítését az OENOBRANDS végezte.

Dózisok és kiszerelések:

Ajánlott dózis:20g/hL. (1010 db aktív sejt /g)
Csomagolás:0,5kg és 10kg vákuum csomagolt.
Bontatlan csomagolásban: 5-15°C tárolandó!
In-Line Ready: ajánlott dózis 30g/hL.