FERMIVIN XL

Cikkszám: CFERMXL05 Kategória:

Leírás

FERMIVIN XL

Borászati fajélesztő gyümölcsös vörösborok és rozéborok készítéséhez.

Gyártó: OENOBRANDS Parc Agropolis II, 2196 Boulevard de la Lironde CS 34603 F34-397 France.

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Alkalmazás:

A Fermivin XL élesztő lágy tanninokkal rendelkező, kevésbé strukturált gyümölcsös, gyors fogyasztásra szánt vörösborok készítésre alkalmas törzs. A Fermivin XL törzs kifejezetten rövid macerációs fázisú erjesztésekre ajánlott. A Rapidase® Extra Color macerációs enzimmel kombináltan alkalmazva a Fermivin XL optimalizálja a színanyagok és fenolos összetevők extrakcióját.

Tudomány & technológia:

A Fermivin XL képes megkötni a legagresszívebb tanninok és egyes keserű ízérzetért felelős polifenolok jelentős részét.

A seprő által megkötött és a borban visszamaradt tannin tartalmak összevetése Merlot borban a Fermivin XL és a borászatban használt két referencia törzs esetén. (INRA Montpellier).

Érzékszervi megítélés:

Vörös és fekete bogyós gyümölcsök, alacsony tannin érzet és kerekség, teltség a szájban.

Anyagcserével kapcsolatos jellemzők:

SO2 termelés <10mg/L

Glicerintermelés 7-9g/L

Illósav termelés <0,24g/L

Acetaldehid termelés <20mg/L

H2S termelés Alacsony

Killer faktor Neutrális

Vinil-fenol termelés Kimutathatatlan (POF-)

Származás és fenntartás:

A CECTA 11947 XL törzs szelekcióját és érvényesítését a University of Santiago (Chile) végezte.

Dózisok és kiszerelések:

Ajánlott dózis:20g/hL. (1010 db aktív sejt /g)
Csomagolás:0,5kg vákuum csomagolt.
Bontatlan csomagolásban: 5-15°C tárolandó!