FOSFO ACTIV PREMIUM

Cikkszám: E1001836 Kategória:

Leírás

FOSFO ACTIV PREMIUM® – Ammónium-foszfát tartalmú élesztő tápanyag

Összetétele:

50% finom cellulóz; 37,5% dibázikus ammónium-foszfát; 12,5% élesztősejtfal.

Tulajdonságok:

A dibázikus ammónium-foszfát tartalmú készítmény élesztősejtfalból és növényi eredetű összetevőkből áll. A FOSFO ACTIV PREMIUM® kifejlesztése során az elsődleges szempont olyan élesztő tápanyag megalkotása volt, amely gyorsan és könnyen felvehető nitrogén forrást biztosít az élesztők számára. Mind a cellulóz mind az élesztősejtfal összetevők mechanikai támaszt nyújtanak az élesztősejteknek a toxikus anyagok megkötése mellett, ugyanakkor lehetővé teszik a nitrogén és az oxigén utólagos felszabadulást.

Az élesztősejtfal a problémamentes erjesztéshez nélkülözhetetlen nitrogén (aminosav, fehérje) és lipid (szterolok) valamint egyéb mikroelemek és vitamin forrásként is hasznosul.

A nitrogén foszfát-só formában való jelenléte kisebb mértékben járul hozzá a must pH csökkentéséhez, mint az ammónium-szulfát.

Ezért a FOSFO ACTIV PREMIUM® kifejezetten ajánlott magasabb pH-val rendelkező mustok erjesztéséhez.

Alkalmazása:

A FOSFO ACTIV PREMIUM® alkalmazása elméletileg akkor a legmegfelelőbb, amikor az erjedés már két napja hevesen zajlik (elméletileg az exponenciális sejtszám növekedési szakasz csúcsán) oxigén adagolásával egybekötve. Az erjesztés kezdeti szakaszában a V starter premium-mal együtt alkalmazva a szükséges tápanyagok megfelelő összetételét nyújtja a szükséges időpontban.

A FOSFO ACTIV PREMIUM® használata során be kell tartani az érvényben lévő vonatkozó előírásokat.

Hogyan alkalmazzuk?

A szükséges mennyiségű FOSFO ACTIV PREMIUM®-ot oldjuk fel vízben 1:5 arányban, majd keverjük el alaposan a mustban, illetve az erjedő tételben.

Dózis: 40-80 g/hl az erjedés első felében!

Megjegyzés:

80 g/hL FOSFO ACTIV PREMIUM® alkalmazása esetén 30 g/hL ammónium sót és 10 g/hL élesztősejtfalat viszünk a borba.

Ha a kezeléshez előzetesen már használtunk V STARTER PREMIUM®-ot akkor győződjünk meg arról, hogy az együttes alkalmazásukkal nem haladjuk-e meg a törvényben előírt határértékeket.

Csomagolás:

1 kg-os polylaminált zacskókban illetve 20 kg-os zsákokban.

Tárolása:

Száraz hűvös helyen alaposan visszazárva a megbontott tételt.

Veszélyességi besorolása:

  1. Január 28-i Minisztériumi határozat alapján: ’ nem ártalmas’ kategóriába tartozik.