FRESHFRUIT

Cikkszám: E1016501 Kategória:

Leírás

COMBO FRESHFRUIT

A könnyű vörösborok aromatikus összetevőinek kiemelésére szelektált borászati élesztő keverék

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

A termék:

Borászati alkalmazásra szelektált élesztő törzs keverék, amely rendkívül magas 1010db/g aktív élesztősejtet tartalmaz.

Tulajdonságai:

A COMBO FRESHFRUIT különböző élesztőtörzsek keveréke, amelyet speciálisan arra szelektáltak, hogy az erjedés alatt működésükkel emeljék a jellemző észteres és más illékony összetevők képződését a borban. Ismert tény, hogy a különböző élesztőtörzsek „szinergikus munkája” az erjesztés alatt kedvezően befolyásolja a bor aroma összetételét, jelentősen emelve a végtermék komplexitását. A COMBO FRESHFRUIT nehéz körülmények között is biztosan erjeszt, magas (16,5%) alkohol tűréssel rendelkezik, valamint széles hőmérséklet tartományban (12-30°C) aktív. A törzskeverék kiegyensúlyozott tápanyag utánpótlást igényel.

Használata:

A COMBO FRESHFRUIT kifejezetten ajánlott a könnyű vörösborok erjesztésére ahol a cél a gyümölcsös tónusok kiemelése mellett a nagyobb komplexitás elérése. Tény, hogy a különböző élesztőtörzsek szelekciójakor fontos szempont volt a komplexitás elérése és hogy az élesztő minél intenzívebben elősegítse a gyümölcsös összetevők képzését. Az élesztőkeverék egyéb tulajdonságai lehetővé teszik a megfelelő működést a nehezebb erjesztési körülmények között is.

A COMBO FRESHFRUIT alkalmazásánál be kell tartani a vonatkozó hatályos jogszabályokat.

Hogyan alkalmazzuk:

A háromlépcsős élesztő rehidratálási procedúra alapján a V ACTIV PREMIUM tápanyag segítségével hajtsuk végre a rehidratálást, majd a kész rehidratált élesztő inokulátumot lassan hűtsük vissza a beoltani kívánt tétel hőmérsékletének közelébe. (T +8-10°C!)

Az élesztő szaporodásának érdekében az első fázisban, és a procedúra során többször gondosan levegőztetni kell az inokulátumot.

További információért illetve az élesztő hatásának optimalizálása, valamint a megfelelő tápanyag utánpótlás érdekében kérjük, forduljon technikusainkhoz, és kövesse a hivatalos előírásokat.

Dózis: 20 g/hL vörös szőlőből készült mustok erjesztéséhez

Csomagolás: 500g vákuum csomagolásban, polilaminált tasakokban

Tárolás:

A terméket száraz, hűvös helyen tároljuk. Ilyen feltételek mellett a címkén jelzett szavatossági idő lejártáig aktív marad.

A felbontott csomagokat gondosan zárjuk le, és minél előbb használjuk fel.

Veszélyességi besorolása:

A jelenleg érvényben lévő szabályozás alapján nem minősül veszélyes terméknek.